bussluis Driesprong gmapsHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Zet de sluizen maar open?

 

Als het wat druiliger weer is, is het weer om even langs een tuincentrum te gaan. In verband met de duurzaamheidsmanie van deze tijd een goed idee om gelijk wat buitenplantjes te halen die de opwarming gaan overleven. Deze keer kom ik uit bij de Driesprong, gevolgd door een zevensprong omdat er een automobilist met te grote snelheid mijn reactievermogen meent te moeten testen. Verdikkeme. En dat op een parkeerterrein. Mijn tweede reactie is om deze rijbewijsonwaardige eens goed de rijles te lezen, maar dat plan kan gelijk de recycling in omdat de betreffende auto weer direct een tiental meter verder het terrein van het tuincentrum verlaat. Mij wat lichtelijk verbaasd, maar ook teleurgesteld achterlatend met de wegebbende boosheid. Deze man heeft een manier gevonden om de bussluis op de vierde Stationsstraat te omzeilen.

Onwillekeurig moet ik denken aan het recente voorstel om de bussluis Bordeauxstraat te ontsluiten voor het gewone verkeer om de automobilist 3 minuten, u leest het goed, 3 minuten reistijd te besparen tussen twee winkelcentra. Mij is inmiddels duidelijk dat een aantal roekeloze minutenjagers mij een abonnement op de fitness besparen want je leert gratis goed wegspringen als de sluizen dicht staan. Open zetten dan maar? Er zullen echter altijd wel grote auto’s met kleine mannetjes zijn die van drie minuten twee minuten proberen te maken. En ach, ik spring wel. Steeds sneller.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

Foto: google maps

 

-advertenties-

-goede doel-