BintiEen filmhuisfilm bekijken en beleven in een echte theaterzaal. De filmvoorstelling Binti voor Zoetermeerse groepen 7 dreigde in het water te vallen door de coronamaatregelen. Doordat alle betrokkenen de handen ineensloegen, gaat dit nu gelukkig wel door. 

“Door coronamaatregelen dreigde de filmvoorstelling binnen het Kunstmenu voor de groepen 7 niet door te gaan”, vertelt Ellen Bavinck van Cultuur en Techniek op School, die het Kunstmenu programmeert. “We willen zoveel mogelijk leerlingen van deze film laten genieten, maar er konden minder leerlingen in de zaal dan aanvankelijk gepland. Dat betekende dat het óf niet door kon gaan, óf dat iedere betrokken partij bereid moest zijn een extra stap te zetten.” 

Filmhuis Cameo ging akkoord met het draaien en begeleiden van extra filmvoorstellingen, het Stadstheater stelde de zaal extra ter beschikking, de scholen stelden zich flexibel op door akkoord te gaan met de gewijzigde data en tijden en bij Cultuur en Techniek op School werden alle zeilen bijgezet om de groepen 7 op een goede manier in te plannen.  

Ellen: “Het Kunstmenu is er om elk schoolgaand Zoetermeers kind jaarlijks een bijzondere culturele ervaring te geven. Elke betrokken organisatie heeft zich bereidwillig getoond om zowel qua tijd als op financieel gebied wat extra’s te doen, en daar mogen we trots op zijn. Hoewel het voor scholen nog steeds lastig is om met corona om te gaan, vonden ze het allemaal belangrijk dat het doorging".  

Binti is een prachtige filmhuisfilm waarin een vloggend meisje centraal staat dat met haar vader illegaal in België verblijft. Filmhuis Cameo selecteerde de film en verzorgt het voor- en nagesprek. 

Meer weten over Cultuur en Techniek op School? Bezoek de website www.cultuurentechniekopschool.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-