BaztilleEen twaalftal afgestudeerde kunstenaars van de Haarlemse Academie exposeert hun kunstwerken in het ateliercomplex BaZtille. De mix aan kunstenaars staat borg voor een uiteenlopend genre aan stijlen en de talenten buitelen over elkaar heen.  

De meesten van deze groep kunstenaars zijn nog niet zo lang geleden afgestudeerd en ze doen er zelf veel aan om hun werken te tonen, niet alleen in Haarlem. Soms is het een heel kortstondige presentatie, maar dit keer is het gedurende twee weekenden in Zoetermeer. Hun opleiding hebben ze gevolgd in de gastronomische hoofdstad van Nederland, Haarlem, eveneens bekend van het aldaar keurig gesproken Nederlands. Deze kunstenaars zijn echter helemaal niet zo keurig: ze zijn onbeleefd prikkelend.  

expo Haarlems Parfum

Wat maakt het tot Haarlems Parfum   

Bij parfum kan men denken aan geurend reukwater. Een vloeibaar en vluchtig iets dat een spoor nalaat. Deze kunstenaars hebben een opleiding gevolgd en afgerond in een periode waar het Corona-virus een zekere melange aan heeft gegeven. Mogelijk heeft dat wrijvingen of botsingen gecreëerd. De uitwerking daarvan is te bezichtigen tijdens de expositie in Ateliers BaZtille. En het Haarlemse dan, is het Parfum wellicht de basis voor een nieuwe stroming of opvatting in de kunst? Niet echt: het is juist een ode aan het individuele.  

Om een impressie van de deelnemende kunstenaars te schetsen: Flip Boerée schildert bomen met de nadruk op tegenstellingen qua materiaal & techniek; Leo Dooren experimenteert o.a. door zelf zijn verf te maken, heeft een hang naar traditie; Trudy Drost schildert, ze heeft een sterke hang naar het poëtische en het surreële; Mariejo Hermans kiest duidelijk voor portretten; Soonhwa Kang is een veelzijdig grafisch ontwerper en onderzoekt al schilderend; Iris Koolen toont een gevoelige kant, het werk oogt kwetsbaar; Maud Ramaekers, werkt met allerhande materialen, liefst gebruikt, nu karton; Tony Rootlieb, confronteert zichzelf; Anja Stam, werkt vanuit de twee tegenstellingen chaos en structuur en een liefde voor haar overleden hond; Harry Tomesen, raapt vliegtuigwrakken op en piloteert ze naar kunst; Roos van Unen toont  de vreemde gevolgen van het proces; Yvonne Haven fluistert, duistert; Pieter Kusters trekt Dali's lades niet open. Kortom: prachtig, raadselachtig, ruimhartig en daadkrachtig!   

De tentoonstelling zal worden samengesteld door Pieter Kusters, curator en docent beeldende kunst.  De opening is op vrijdag 8 oktober om 18.00 uur, en is daarna te bezoeken op 9, 10, 15, 16 en 17 oktober van 13.00 tot 18.00 uur in Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46 C in Zoetermeer. Kijk voor meer informatie op www.ateliersbaztille.nl    

Foto: BaZtille 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-