JI Kledingbank 1De Kledingbank Zoetermeer, Buurtwerk, basisscholen in Meerzicht, Speelgoedbank IKROS Zoetermeer, Kern Kinderopvang en de gemeente Zoetermeer hebben samen de afgelopen weken een kledinginzamelingsactie gehouden, onder het motto ‘voor kinderen, door kinderen’.

In de periode van 13 tot en met 23 september wordt op de locatie van Buurtwerk in Meerzicht (Kerkenbos 16) de ingezamelde kleding uitgezocht en gesorteerd. Naast diverse vrijwilligers, namen wethouders Groeneveld en Iedema hier ook aan deel. “Gezinnen zouden zich geen zorgen hoeven te maken over voldoende geschikte vrije tijds- en sportkleding voor hun kinderen. Helaas zien we dat dit in Meerzicht steeds vaker wel het geval is. Door in te zetten op samenwerking tussen basisscholen, Kern, Buurtwerk en Kledingbank Zoetermeer brengen we hulp dichter bij de inwoners en maken we de toegang tot passende hulp zo laagdrempelig mogelijk.”, lichten de wethouders toe.

 

Uitdelen van de kleding

Op vrijdag 24 september zijn klanten van De Kledingbank Zoetermeer en de houders van een Zoetermeerpas uit Meerzicht exclusief uitgenodigd voor de eerste ‘aankopen’. Op zaterdag 25 september wordt van 14 tot 18 uur burendag gevierd. Om 14 uur is er een modeshow met kinderen uit de wijk. Zij laten mensen uit de wijk zien wat een mooie en goede kleding je kunt krijgen bij De Kledingbank Zoetermeer. Wethouder Paalvast zal de modeshow om 14.00 uur openen. Ook zal er deze dag meer informatie worden gegeven over de mogelijkheden voor inschrijving bij De Kledingbank Zoetermeer en Speelgoedbank IKROS Zoetermeer.

 

Inzamelactie kinderkleding noodzakelijk

In 2019 heeft er een wijkverkenning in Meerzicht plaatsgevonden. Eén van de bevindingen was dat er sprake is van armoede in de wijk. Dit werkt door in alle andere levensaspecten van het gehele gezin/huishouden. Een van de zaken die steeds terugkomt is dat meerdere kinderen op de scholen onvoldoende kleding hebben voor de winter, zoals winterjassen en winterschoenen. Of dat ze niet kunnen meedoen met sport of de gymles omdat ze geen sportkleding en -schoenen hebben.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-