Tuingezel Alzeimerdag ZV 13Afgelopen dinsdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. De Zoetermeerse politieke partij Zoetermeer Vooruit bezocht die dag Tuingezel, een dagbesteding voor kwetsbare mensen en mensen met dementie.

De leden van de partij hebben allemaal een online training 'Dementievriendelijk' gevolgd en dragen die kwetsbare groep een warm hart toe. Raadsleden Juliette Meurs- Troch en Yvonne Bink Winterkamp brachten met deze gedachte een bezoek aan Tuingezel. Naast de gesprekken met cliënten van de dagbesteding en Directeur Peter Hop deelden de raadsleden een speciaal cadeautje uit. Omdat Vergeet-me-nietjes het symbool van Alzheimer Nederland zijn, hadden zij voor alle mensen van Tuingezel een zakje Vergeet-me-niet-zaadjes meegenomen.

Julliete Meurs: “Zoetermeer Vooruit is de enige politieke partij waarvan de leden een onlinetraining 'Dementievriendelijk' hebben gevolgd; een mooie aanvulling op hun werk om Zoetermeer nog mooier te maken.” Tuingezel is gevestigd op Stadsboerderij 'Het Buitenbeest' aan de Voorweg. Ook jonge mensen met dementie kunnen hier een plekje krijgen. De groepen zijn klein, maximaal elf mensen per dag. Er worden zinvolle bezigheden aangeboden. Zo zijn er naast twee kunstenaars ook mogelijkheden voor mensen met belangstelling voor groen om in alle vrijheid, op het terrein, een mooie dagbesteding te hebben.  Er is ook een winkeltje aanwezig waar de kunstwerken van Tuingezel Alzeimerdag ZV 1de mensen te koop worden aangeboden en waar men een kopje koffie kan drinken. De mensen van de dagbesteding zijn trots en voelen zich nuttig omdat hun producten worden gekocht.

 

Wereld Alzheimer-dag

In Zoetermeer wonen momenteel 1.800 mensen met dementie. Over vijf jaar is de verwachting dat er 2.200 mensen met dementie zijn en over 20 jaar 3.800 mensen. Omdat steeds meer mensen in de directe omgeving met dementie te maken krijgen is het volgen van een onlinetraining belangrijk. De training is gratis en neemt slechts 10 minuten in beslag. Bij Zoetermeer Vooruit volgen de eigen leden de training. Zoetermeer Vooruit: ”Het zou mooi zijn als de training wordt opgepakt door heel de gemeenteraad en alle inwoners van Zoetermeer.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-