Gymworld_TR_2Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak de ITS-sticker bij het gebouw.

 

“Gymworld is een goed voorbeeld van hoe toegankelijkheid is meegenomen vanaf de bouwplannen”, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak (Sport, zorg en welzijn). “Het resultaat is een gebouw dat voldoet aan de Integrale Toegankelijkheids Standaard. Als plus staat op beide verdiepingen een MiVa toilet volgens de Zoetermeerse Standaard. Dit betekent dat het toilet van beide kanten te gebruiken is in plaats van een kant.”

 

Aanbevelingen Toegankelijkheidsraad

Gymworld ontving vorig jaar al het certificaat van de ITS, maar het officiële moment heeft vanwege de coronamaatregelen tot nu moeten wachten. De leden van de Toegankelijkheidsraad zijn ook zeer tevreden met het resultaat. “Overal is over nagedacht. Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of ben je doof of blind, Gymworld is voor eenieder toegankelijk.”

De Toegankelijkheidsraad is een onafhankelijke raad die het college van burgemeesters en wethouders advies geven. Zo dragen zij bij aan een Zoetermeer dat op alle gebieden van de samenleving zo toegankelijk mogelijk is of gaat worden. In het najaar van 2020 hebben zij een aantal aanbevelingen gedaan die opgepakt zijn door de gemeente en de aannemer. Er is bijvoorbeeld een extra geleidelijn voor blinden en slechtzienden bij het kunstwerk aangebracht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-