Fotografe Betty Nicolai exposeert tot 1 januari 2022 haar werk op de veranda van de 1e etage in het Verpleeg- en Verzorgingstehuis Vivaldi, Brechtzijde 45 in Zoetermeer. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur en is georganiseerd door de Kuntscommissie Palet Welzijn.

Foto Betty NicolaiBetty Nocolai begon op haar 14e met een Agfaclack en had al haar eigen donkere kamer, waar zij de foto´s ontwikkelde en afdrukte. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat zij later de school voor Fotografie en Fototechniek volgde. Vervolgens werkte zij als freelancer en maakte in opdracht van reclamebureaus in binnen- en buitenland foto´s voor reisbrochures. Vervolgens besloot zij om zich te  gaan specialiseren in schilderen en model en portrettekenen. Zij volgde daarvoor cursussen bij Ars Aemula Naturae in Leiden en twee jaar bij de Vrije Tekenacademie in Den Haag. Zij heeft dit 10 jaar gedaan, maar keerde toch weer terug naar haar oude liefde; de fotografie. Onder de vlag van de fotobond begon zij haar eigen fotoclub  ”Camera 2000”  en gaf les aan de toenmalige Volksacademie K&O te Oegstgeest. Vervolgens heeft zij de analoge fotografie vaarwel gezegd en is zij het tijdperk van de digitale fotografie in gestapt. Betty zegt nu niet anders meer te willen ondanks het geploeter met het zich eigen maken fotobewerkingsprogramma’s. Betty is niet in 1 hokje te vangen en haar onderwerpen zijn daarom ook zeer divers. Zowel in Nederland als  in het buitenland heeft Betty verschillende prijzen gewonnen en erkenning voor haar werk gekregen. Betty is lid van de landelijke FIAP. (Fédération Internationale de L’Art Photographique).

In overleg met Betty is haar werk te koop. Informatie daarover vindt u bij de expositie.

Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voorhanden. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079 7122122.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-