logistieke leerweg
In het logistieke hart van de regio Zoetermeer en Lansingerland is op het Prismaterrein de opleiding ‘Logistieke Leerweg’ feestelijk geopend door wethouders Jan Iedema en Kathy Arends. Op 15 september was de eerste lesdag voor de 13 studenten van de mbo opleiding.

De logistieke sector is een innovatieve sector met veel kansen voor werkzoekenden, maar kampt met een tekort aan geschoolde arbeidskrachten. In de regio Zoetermeer werd voor deze sector tot voor kort geen BBL-opleiding op niveau 1 en 2 aangeboden. Bij deze opleidingsvorm combineert de student 1 dag studie op school met 4 dagen werken bij een bedrijf.


Hybride leren

Werkbedrijf De Binnenbaan bracht de partijen mboRijnland, Lentiz | MBO Oostland en meer dan 10 bedrijven met elkaar in contact om in dit gat te springen. Na enkele rondetafelgesprekken hebben de onderwijsinstellingen met de inbreng en ideeën van verschillende bedrijven een onderwijsprogramma samengesteld waarin studenten breed worden opgeleid tot logistiek medewerker. Zo ontstond de Logistieke Leerweg. "Deze nieuwe opleiding is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen ondernemers, de regio en het onderwijs, waarin ieders kracht en expertise samenkomt in het toekomstbestendige programma dat we voor de studenten hebben ontwikkeld", aldus Katrien van Hees (mboRijnland).

 

Direct betaald werk

De deelnemende bedrijven betalen de opleiding en doordat de studenten in loondienst komen bij de werkgever, ontvangen zij direct salaris. Hierdoor is de Logistieke Leerweg niet alleen interessant voor werkzoekenden in een uitkeringspositie, maar ook voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen. Daarnaast hebben enkele deelnemende bedrijven hun eigen gemotiveerde medewerkers de mogelijkheid geboden om een diploma te behalen via de Logistieke Leerweg. "Zonder betrokken ondernemers was deze onderwijsvorm niet mogelijk. Door te investeren in mensen en ze te begeleiden bij hun loopbaan bieden ze de leerlingen niet alleen praktijkervaring, maar vooral ook toekomstperspectief", aldus Margriet van Driel (voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal).

Op de foto – studenten van de Logistieke Leerweg, wethouder Jan Iedema, Cees de Jong (Lentiz MBO Oostland, Patrick Verhoef (directeur Werkbedrijf De Binnenbaan), wethouder Kathy Arends, Katrien van Hees (mboRijnland).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-