openingIKCHofvijver 01
Na ruim anderhalf jaar was het woensdag 15 september dan toch eindelijk zover. IKC De Hofvijver in Seghwaert werd officieel heropend. De opening was eerder gepland voor maart 2020, maar door alle maatregelen rondom corona is de opening steeds uitgesteld.

Het is de officiële start van een geïntensiveerde samenwerking tussen de basisschool en kinderopvang de Drie Ballonnen, onder de nieuwe naam IKC De Hofvijver. Kinderen krijgen niet alleen les of gaan naar de buitenschoolse opvang, maar in het gebouw aan de Forelsloot in Zoetermeer, kunnen sinds vorig jaar kinderen van nul tot vier jaar ook naar het kinderdagverblijf. Op steeds meer manieren wordt er samengewerkt. De kinderen gaan onder andere bij elkaar op bezoek in de klas of dagverblijf, thema’s worden op elkaar afgestemd en er zijn medewerkers die zowel op school als bij de kinderopvang werken. Dit alles om een doorlopende leerlijn te creëren, goed eigentijds onderwijs neer te zetten en het echt samen te doen.

 openingIKCHofvijver 01  openingIKCHofvijver 01


Wethouder Jan Iedema (wethouder onderwijs) heeft met enthousiasme de ochtend feestelijk geopend. Na het afgaan van de confettikanonnen werden de kinderen getrakteerd op een spetterend optreden van goochelaar Jerry Mensing, die alle kinderen, op geheel eigen wijze, heeft geboeid met alles waar maar mee gegoocheld kon worden. Als klap op de vuurpijl kwam de wagen van MarcelloCappucino voorrijden en werden de kinderen verrast met een Italiaans ijsje.

www.dehofvijver.unicoz.nl

-advertenties-

-goede doel-