Divera aankomst schoolpleinJuf Divera vierde bij IKC Stella Nova een heel bijzonder jubileum: ze staat dit jaar maar liefst 40 jaar voor de (kleuter)klas. In die veertig jaar heeft ze heel veel Zoetermeerse kleuters blij gemaakt met haar zorgzaamheid, creativiteit en pedagogisch inzicht.

Divera aankomst schoolpleinEn niet te vergeten ook de collega’s, want Divera is een collega die je kunt vertrouwen en waarop je kunt bouwen. Ze werkt dan ook al veertig jaar bij Unicoz op dezelfde school: voorheen de Koningin Beatrixschool, tegenwoordig bekend als IKC Stella Nova.

Divera heeft altijd een voorkeur voor kleuters gehad, omdat die eerlijk en onbevangen zijn. Ze houdt ook erg van de humor van de kleintjes. De start van de schoolcarrière is wellicht het belangrijkste moment waarop een kind in vertrouwen leert spelen en zich ontwikkelen. En het is de kunst en kracht van de juf in de klas om die veilige leeromgeving te creëren. Zelf vindt Divera haar manier van werken vanzelfsprekend en dat is dan ook haar kracht.

Het schoolbestuur, collega’s, ouders en kinderen hebben de waardering voor juf Divera volop getoond. Van Unicoz kreeg ze een speldje ‘Levensvreugde’. Divera is opgehaald met een versierde bakfiets en de kinderen stonden klaar met elk een bloem bij de eveneens feestelijk versierde school. Divera heeft de collega’s op een lunch getrakteerd en alle kinderen van de school op een ijsje.

Divera genoot van haar jubileumfeestje en gaat nog even vrolijk door. Want de kinderen zijn haar na veertig jaar nog steeds even dierbaar. Evenals haar collega’s waar zij prima mee samenwerkt.

 

Tekst: Wilma Verhoeks

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-