welcome sign 2284312 340Onlangs mochten we weer vele nieuwe ondernemers welkom heten in de stad. Dat Zoetermeer aantrekkelijk is voor ondernemers, blijkt wel uit de drie nieuwe zaken die zijn of gaan starten, in het Dorp en het Stadshart. Een 4de ondernemer verhuisde van locatie en plaatste zichzelf meer in zicht.

Het Stadshart heet binnenkort zaken van de Watertuin en Backwerk welkom, beide zijn druk met het verbouwen en aankleden van de nieuwe zaak.

WatertuinDe Watertuin

De Watertuin opent in het najaar de inmiddels 6de vestiging van hun All-in Live cooking concept. Het restaurant gaat zich vestigen aan het Rond in de voormalige panden van BCC en Vakschoenmakerij Bal. Het succesvolle concept van de Watertuin is eenvoudig, onbeperkt eten & drinken voor een vaste prijs en tijd. Waarbij je de keus kunt maken tussen 2, 2,5 en 3 uur. Het aanbod aan eten is groot en gevarieerd waarbij vlees, vis maar ook vegetarische gerechten goed vertegenwoordigd zijn. De opening staat gepland voor dit najaar.

BackWerkBackWERK

BackWERK, die zich gespecialiseerd heeft als bakery-café, opent een nieuwe vestiging aan het Westwaarts in het Stadshart. In de winkel worden de hele dag door producten gemaakt en gebakken. Het assortiment bestaat uit belegde broodjes die de dag door vers worden gebakken en belegd, huisgemaakte sappen, smoothies en frisdranken, warme producten zoals hot sandwiches en vers belegde pizza’s. Tel daarbij koffie, vers gebakken koeken en gebak bij op en het aanbod is erg compleet. BackWerk die inmiddels meer dan 340 vestigingen heeft in Europa, waarvan meer dan 20 in Nederland, hoopt in oktober in Zoetermeer de deuren te openen.

DAARZO

DAARZO is de naam van de nieuwe horecazaak die deze maand opent op de Pilatusdam nr 5 in het Dorp. Vroeger was dit het pand van steakhouse six five. Bij DAARZO kun je van woensdag tot zaterdag terecht voor een maaltijd, zoals een kopje koffie met een broodje. Uiteraard zijn de vegetariërs niet vergeten bij het samenstellen van de kaart. De zaak is op woensdag en donderdag geopend tot avonds 10 uur, de vrij- en zaterdag zelfs tot 03:00. Mocht je na een avondje stappen trek hebben, dan kun je hier binnenlopen. DAARZO gaat de dagen en tijden nog verder uitbreiden, zelfs op zondag gaan de deuren open. De zaak heeft ook een terras waar je in de nazomer nog heerlijk kunt zitten.

 

Marlaine.nl

Marlaine imarlaine.nls geen horeca, maar een gevestigde naam in de wereld van handwerken. Naast de webwinkel en een showroom aan de Wattstraat is er nu ook een nieuwe winkel gevestigd aan de Willem Dreeslaan 218. Bij Marlaine.nl kun je terecht voor alle benodigdheden om te breien, haken, macrameeën en amigurumi-haken. Garen en wol in alle kleuren en van diverse merken, kleuren de winkel. Uiteraard kun je bij Marlaine.nl ook naalden, fournituren en accessoires vinden.Marlaine.nl heeft voor inspiratie een ruim aanbod aan boeken en pakketten. Werk je het liefst met een patroon, Marlaine.nl biedt naast hun ruime aanbod ook eigen patronen aan, die ze sinds 2017 zelf ontwerpen. De winkel die twee verdiepingen heeft is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 op zaterdag tot 16:00. Je kunt daar ook de bestellingen gedaan via de webshop ophalen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-