Restaurant gedekte tafelDe Zoetermeerse horeca is verdeeld over het invoeren van het coronatoegangsbewijs, wat gisteren tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt door het kabinet. Horeca-eigenaars zijn blij weer meer mensen te kunnen ontvangen, maar willen ook geen mensen uitsluiten of wegsturen.

Diverse Zoetermeerse horeca laat via social media weten dat ze geen gehoor willen geven aan de geplande maatregelen van de overheid. Class van Jofel post bijvoorbeeld: “De Jofel groep heeft besloten hier geen gehoor aan te willen geven. Dat wil zeggen dat wij niet actief zullen controleren op een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of een herstelbewijs. ..//.. Dus, bij ons blijft iedereen welkom, ook na 25 september. Met of zonder vaccinatie of bewijs.”

Vanaf 1 oktober zal de horeca geen steun meer ontvangen, maar ze verwachten zelf veel minder gasten te kunnen ontvangen door de maatregel van de coronapas. “En geen steun betekent voor ons dus ook geen maatregelen”, aldus Class van Jofel. Veel horeca-eigenaars verwachten dat vooral mensen die niet gevaccineerd zullen zijn, wegblijven. “Uit eten of een kopje koffie is heel vaak spontaan, dat plan je niet altijd ver van tevoren. Dan heb je ook geen tijd meer om te gaan testen en op de uitslag te wachten.”

Brasserie Plein 23 op het Stadhuisplein staat achter het standpunt van Jofel: “Bij ons blijft iedereen welkom. Ook na 25 september!
We trekken hier een lijn en hopen dat de andere horeca dit geluid ook laat horen.” Op de Koffie bij Daan voegt hieraan toe: “Wij staan voor gastvrijheid en zullen dit nooit opgeven.
Het is niet aan ons om bij de ingang politieagent te gaan spelen en mensen de toegang te ontzeggen wegens hun persoonlijke keuze. Iedereen is er vrij in zijn of haar eigen keuzes te maken.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-