foto Ad van der HelmTijdens de Jaarlijkse startdag van het seizoen voor de hele parochie is Pastoor Ad van der Helm namens de bisschop van Rotterdam, geïnstalleerd in de Nicolaaskerk in Zoetermeer.

Op zondag 12 september vierde de H. Nicolaasparochie de jaarlijkse startdag. Deze feestelijke dag markeert de start voor het nieuwe seizoen van de gehele parochie.

Tijdens de Eucharistieviering is Ad van der Helm door vicaris A.J. van Deelen namens de bisschop van Rotterdam geïnstalleerd als pastoor van de H. Nicolaasparochie, waarbij ook afgevaardigden van de gemeente Zoetermeer en de UNICOZ onderwijsgroep aanwezig waren. Het volledige pastorale team is met van Deelen voorgegaan in deze feestelijke viering. Een gelegenheidskoor o.l.v. Willien van Wieringen heeft de viering muzikaal omlijst.

“Ik ben verheugd en dankbaar om in Zoetermeer aan de slag te gaan. We gaan weer een nieuwe periode in, met alle mensen in alle wijken, ook samenwerkend met andere kerken en maatschappelijke instanties in Zoetermeer”, vertelt pastoor van der Helm.


Nicolaaspenning

Tijdens de Eucharistieviering werden ook weer de jaarlijkse Nicolaaspenningen uitgereikt. De penning is een blijk van waardering voor deNicolaaspenningen 2021 vele vrijwilligers binnen de Nicolaasparochie. Er zijn binnen het vrijwilligersteam mensen actief die vele uren maken en soms al meer dan 25 jaar lang parochiebreed allerlei activiteiten en werkzaamheden verrichten. Dit jaar zijn de Nicolaaspenningen uitgereikt aan Ellie ten Hoopen, Nico Andriessen en Peter Albers. Zij werden in het zonnetje gezet en kregen de Nicolaaspenning en oorkonde uitgereikt door Frank Swagemakers, de nieuwe vice-voorzitter van het parochiebestuur.

De startdag werd afgesloten met een hapje en drankje bij het Parochieel Centrum de Kapelaan op het Nicolaasplein. Alle aanwezige kinderen kregen extra aandacht en waren actief betrokken bij de viering. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-