merakiDe Broedplaats en de Zoete Kruimels opereren sinds begin augustus onder een nieuwe naam, Meraki. Daarnaast is de sociale coöperatie sinds begin augustus te vinden op een nieuwe locatie, de Hitchcockstrook 26 in Zoetermeer. Tot slot hebben zij hun nieuwe website gelanceerd, www.merakizoetermeer.nl

Meraki is een sociale coöperatie. Dat wil zeggen dat mensen met een bijstandsuitkering onder de paraplu van de coöperatie kunnen starten met hun onderneming. Stap voor stap leren zij hoe zij met succes kunnen ondernemen, zonder dat zij voor grote (financiële) risico’s komen te staan.

Er was regelmatig onduidelijkheid over het verschil tussen de Broedplaats en de Zoete Kruimels. Daarnaast werd de associatie met de term scharrelondernemers als negatief ervaren door de eigen leden. Daarom gaat zowel de sociale coöperatie de Zoete Kruimels als de Broedplaats verder onder een nieuwe naam, Meraki. Het is een Grieks woord en betekent ‘aan alles wat je doet met passie, geef je een stukje van jezelf mee.’ Met deze naam wil Meraki zich associëren met de passie die hun deelnemers hebben voor het werk dat zij doen.

 

Officiële opening

Meraki is van maandag tot en met vrijdag open tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Om dit vieren organiseren zij op 16 september 2021 de officiële opening. Tussen 12:00 uur en 15:00 uur laten hun ondernemers graag zien wat zij in huis hebben op een open markt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-