olijftak Simone LangeveldHet thema van Open Monumentendag is dit jaar Mijn monument is jouw monument. In Zoetermeer openen 19 monumenten hun deuren voor bezoekers, zoals kerken, molen De Hoop, maar ook een school zoals het Erasmus College in Palenstein.


De monumenten zijn geopend op zaterdag 11 september tussen 11:00 en 16:00 uur en organiseren vaak ook een rondleiding.
De Open Monumentendag wordt om 10:00 uur geopend door wethouder Robin Paalvast in de wijk Buytenwegh, op de hoek van de Muzieklaan met de Fletscher Hendersonrode. Hierbij wordt het informatiebord over de woondekken van architect Jan Sterenberg onthuld. Na de opening kunt u een rondleiding volgen door het gebied van de woondekken.
Alle informatie over de Monumentendag en de opengestelde monumenten vindt u op de landelijke site www.openmonumentendag.nl 


Open Monumenten Klassendag

Op de Open Monumenten Klassendag bezoeken basisschoolleerlingen van de bovenbouw een monument in hun dorp, stad of streek. Het comité Open Monumentendag Zoetermeer doet dit jaar voor het eerst mee aan de Klassendag en heeft daarvoor een speciaal lesprogramma ontwikkeld. Voor deze dag hebben zich drie basisscholen aangemeld van de Zoetermeerse onderwijsinstelling OPOZ. Met zes klassen van deze scholen wordt het gebouw van de Brandweer bezocht. Op dit moment geen monument, maar wel een markant gebouw in de binnenstad van Zoetermeer. Met drie andere klassen wordt de stadsmaquette van Zoetermeer bekeken. Deze maquette was eerder te bezichtigen in de vloer van het gemeentehuis en wordt op dit moment gerestaureerd door de Schatbewakers en CKC & Partners.

Foto: De Olijftak, door Simone Langeveld

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-