Afgelopen periode hebben veel nieuwe ondernemers Zoetermeer gevonden als locatie voor een nieuwe zaak. Niet alleen in het Stadshart en de Dorpsstraat zien we leuke nieuwe zaken en hotspots zich vestigen Om in een oogopslag alle veranderingen te zien hebben we ze in een overzicht geplaatst.

dorpsstraat

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat zijn er inmiddels twee nieuwe horeca gelegenheden gestart.

Zaytoona

In de Dorpsstraat 99B kun je sinds juli heerlijke Syrische gerechten halen of in de zaak of op het terras nuttigen. Het echtpaar Maher en Rasha Alnayef kookt alle authentieke gerechten met verse ingrediënten. Het aanbod is groot, gevulde broodjes, complete maaltijden of een heerlijk dessert, alles is verkrijgbaar. Speciale verzoeken of aanpassingen zijn geen enkel probleem voor Rasha die met haar beroemde kookkunsten voor je klaar staat. Niet alleen de vleesliefhebber kunnen genieten bij het echtpaar, er zijn ook veel vegetarische gerechten tezaytona krijgen. Vanaf 27 augustus kun je ook heerlijk ontbijten met diverse ontbijtgerechten zoals Shakshuka, een eenpansgerecht met eieren. Benieuwd naar alle gerechten? Op de Facebookpagina van Zaytoona worden dagelijkse foto’s geplaatst. Wist je trouwens dat Zaytoona in het Syrisch olijf betekent.

Poseidon

Na een grote verbouwing in pand op nummer 114b heeft het Griekse restaurant Poseidon zijn deuren in de zomer geopend. De zaak, gerund door het echtpaar Tolis en Miranda Batsoulis, was jarenlang gevestigd aan de Bossenwaard in de wijk Meerzicht. Het nieuwe pand met terras aan het Horecaplein in de straat is niet alleen geopend voor het diner. Bij mooi weer is het terras vanaf 12:00 geopend voor de lunch of een drankje met een Grieks tapasplankje.

stadshart

Stadshart

Het Stadshart verwelkomd niet alleen nieuwe ondernemers, een ondernemer gaat binnen het Stadshart verhuizen naar een nieuwe locatie.

bubbletea stadshartVivi Bubble Tea & More

Vanaf 20 augustus kun je er niet omheen, de nieuwe zaak met zijn imposante roze interieur en uitstraling gevestigd aan de Promenade 275-A. In de zaak die elke dag geopend is, kun uiteraard terecht voor een beker bubble tea als, je een keus kunt maken uit het aanbod! Er zijn namelijk meer dan 30 verschillende combinaties te maken. Ben jij toch een echte koffieliefhebber ook dan kun je bij Vivi terecht. Naast de bubble in je tea biedt Vivi ook bubble waffle’s aan met diverse toppings en sauzen. Je kunt ook kiezen voor een Taiyaki, een vers gebakken Japanse wafel in de vorm van vis met daarop een pasta. Heb je nog nooit gehoord van bubble tea, de hype van dit jaar: Het populaire drankje bestaat uit een basis van thee, melk of yoghurt aangevuld met vruchtensiroop en tapioca balletjes in de meest uiteenlopende kleuren en smaken. Tapioca is zetmeel uit de cassavewortel door ze te koken krijgen ze een aparte textuur. Leuk feitje, wist je dat de bubble niet verwijst naar de balletjes, maar naar het schuim wat ontstaat door het schudden.

Rythm sport

rhytmWe moeten nog even wachten tot het eind van het jaar op de opening van deze nieuwe sportschool. Zij openen een nieuwe vestiging in het pand aan de Amsterdamstraat waar vroeger een fietsenwinkel zat. Ze bieden een ruim aanbod aan sport, zowel lessen als een-op-een begeleiding. Rythm biedt ook salsa, bachata & kizomba. Op een andere manier in de benen, dan is Indoor Cycling wel iets voor jou.

The Stone

Het pand in het Stadshart waar eerder Miss Etam in gevestigd was, heeft niet lang leeg gestaan. Deze maand wordt het pand in het Stadshart verbouwd en klaar gemaakt voor een nieuwe vestiging van kledingzaak The Stone. Zowel vrouwen als mannen kunnen terecht bij The Stone voor een uitgebreid assortiment aan kleding van diverse merken. Je nieuwe outfit helemaal compleet maken, het assortiment aan accessoires word goed vertegenwoordigd. De verwachting is dat de zaak in oktober zijn deuren opent.

Dunkin Donuts

De vestiging van Dunkin donuts in het Stadshart is leeg en heeft inmiddels een nieuwe bestemming gekregen. Vertrekt Dunkin uit Zoetermeer? Nee, zeker niet! Dunkin verhuist naar een nieuw pand in het Stadshart namelijk, naar de passage aan het Westwaarts. Binnenkort kun je rijkelijke versierde donuts en munchies krijgen in het voormalige pand van La Place.

spel en meer copySpel en Meer

De bekende spelletjes zaak uit de Dorpstraat gaat verhuizen naar het Stadshart. De zaak die zich zal vestigen aan de Warande wordt maar liefst zeven keer zo groot. Ze begonnen ooit met een ruimte van 95m2 waarna ze hun huidige pand van 210m2 betrokken. Het pand aan de Warande is maar liefst 1400m2. Hoe gaan ze alle die extra meters vullen? De assortiment groepen crea en modelbouwen worden flink uitgebreid en een nieuw assortiment zal worden toegevoegd, welke dit wordt blijft nog even een verrassing. Er komt een dungeons en dragons ruimte en ruim 100 honderd speelplekken. De opening van de nieuwe locatie zal begin volgend jaar plaatsvinden maar, Spel en Meer opent binnenkort een pop-up store in het Stadshart, binnenkort wordt bekend waar.


8tea5

Deze nieuwe bubble tea zaak opent binnenkort hun deuren. Waar? In het pand waarin Dunkin Donuts tot pas geleden zat. 8tea5 is geen nieuwkomer in ondernemersland, ze hebben meerdere vestigingen in Nederland en Belgie. Herkenbaar aan interieur met felle hip8tea5 copype kleuren. Het aanbod bestaat uit diverse soorten tea, zowel warm als koud, specials, koffie en cakes. In de winter hebben ze een uitgebreid aanbod van verschillende hot drinks.

 

 

Oosterheem

Niet alleen in het Stadshart en de Dorpstraat mogen we nieuwe winkels verwelkomen, ook in Oosterheem openen twee nieuwe zaken.

Vishandel Oosterheem

De vishandel die zich gaat vestigen op het Oosterheemplein nr 412 wordt een nieuwe toevoeging aan de speciaalzoosterheemaken die er al gevestigd zijn. De zaak wordt momenteel volop verbouwd, de opening volgt binnenkort. De eigenaren die ook de Turkse bakkerij op het plein runnen, willen in de vishandel naast verse en gebakken vis ook huisgemaakte maaltijden aan gaan bieden. Voor degene die gelijk wil genieten van hun gebakken vis komt er een klein terras voor de deur.

Allure dental & medical skin clinic

Bij de kliniek gevestigd aan het Oosterheemplein nr 550 kun je sinds kort terecht voor alle denkbare behandelingen van je gebit voor zowel volwassenen als kinderen. Controle van je gebit, mondhygiëniste behandelingen, maar ook mensen met een prothese kunnen er terecht. Naast de afdeling dental is er ook een skin clinic gevestigd in het pand waar je terecht kunt voor o.a, ontharen, acne behandelingen en injectables.

Sugar Addict

Zal vanaf november van start gaan in het oude pand van D-reizen op het Oosterheemplein. Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij Sugar Addict, heerlijke zoetigheden krijgen. Het assortiment bestaat o.a. uit taarten, cupcakes, donuts, muffins, freakshakes. Naast de producten en koffie-to-go is het ook mogelijk om in de nieuwe zaak te lunchen of een high-tea te nuttigen. Vier je thuis een feestje? Sugar Addict komt ook op locatie en helpt je graag mee om je feestje die wow-factor mee te geven.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-