Project Kunst-Post is ten einde, maar de effecten ervan zijn nog voelbaar. Op 28 augustus presenteerden ouderen, de deelnemers aan Kunst-Post, bij CKC & partners tijdens een besloten expositie de ruim 100 kunstwerken aan elkaar. "Ik kan meer dan ik dacht", aldus een trotse deelnemer.

expositie kunst post"Achter elk kunstwerk kwam een verhaal tevoorschijn", vertelt Marije Arnouts, projectleider Wijck bij CKC & partners. ‘En hoewel dit project mede werd opgezet om eenzaamheid te verlichten, is het toch bijzonder als deelnemers vertellen dat hun kwaliteit van leven tijdens het project omhoog is gegaan.’

Waar de een verrast werd door diens eigen kunnen, heeft het werken met kunst een ander emotioneel geraakt. Zo reageerde een deelnemer: "Er kwamen emoties los. Het heeft voor mij therapeutisch gewerkt". Marije: "De insteek van de professionele kunstenaars, aangesloten bij Franx, was om opdrachten te maken die de deelnemer echt zouden prikkelen en uitdagen. En dat is gelukt."

De expositie werd gehouden bij CKC & partners onder het genot van een high-tea. Kunstenaar Fieke Hordijk verzorgde een creatieve opdracht die ter plekke werd gemaakt, tijdens prachtig harpspel van Marjatta Fehres en haar leerling Emma Penningnieuwland.

De kunstwerken zijn na de expositie meegegaan met de deelnemers. Deelnemers die niet bij de expositie aanwezig waren, kunnen hun kunstwerken ophalen op de locaties van inZet in Seghwaert (Petuniatuin) en Meerzicht (Albrandswaard).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-