De deelscooters die in mei 2021 hun intrede hebben gedaan in Zoetermeer, zijn handig voor de gebruiker, maar soms een sta-in-de-weg door het zomaar ergens achter laten door de bestuurder. Waar kan je overlast melden?

twee deelscooters op trotoirVoor de gebruiker is het erg handig dat je één van de deelscooters kan gebruiken als je 'm nodig hebt. De groene scooters die sinds mei 2021 in onze gemeente toegestaan zijn, geven echter ook de nodige overlast. Met enige regelmaat komt het voor dat een scooter midden op het voetpad achtergelaten wordt. Handhaving laat weten: "Nu krijgen wij van Team Handhaving de laatste tijd veel meldingen binnen over deze scooters."

Team Handhaving krijgt klachten van Zoetermeerders over scooters die zorgen voor overlast of zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Zo deelde een bewoner van Buytenwegh een foto met twee scooters op de stoep waardoor voetgangers verplicht zijn om het fietspad op te gaan om er langs te kunnen. 

Melden

Team Handhaving laat weten dat iedereen bij 'Go-Sharing', de verhuurder van de scooters, melding kan maken. Dit kan online via Go-Sharing klacht of telefonisch via 085-9022901. Niet alleen fout parkeren van de scooters kan hier gemeld worden, ook gevaarlijk rijgedrag kan je hier aangeven. De bestuurder kan dan een waarschuwing krijgen, een boete of zelfs een verbod om de scooters te gebruiken. 

deelscouter midden op stoepTwee minuten

Als test vulden wij het formulier in (natuurlijk niet echt verzonden uiteindelijk) en merkten op dat er best wat vragen zijn. Zo vragen ze naar het kenteken van de scooter en kan je evt een foto van de overlast toevoegen. Het formulier heeft negen vragen. Het bedrijf geeft aan dat het melden in minder dan twee minuten kan en dat is zeker aannemelijk. Wij deden er anderhalve minuut over. 

 

Foto 1: Ernst van Erkelens
Foto 2: Gemeente Zoetermeer Handhaving

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-