bankpas en toetsenbordNa het datalek, waarbij gegevens van uitkeringsgerechtigden bij de verkeerde mensen bezorgd werden, heeft de gemeente maatregelen genomen om een dergelijk datalek te voorkomen. Zo is bekeken welke gegevens echt nodig zijn op het overzicht en wordt het BSN nummer voortaan niet meer vermeld.

 

Met de drukkerij is afgesproken een extra controle op het printen in te bouwen. Daarnaast wordt bekeken of er ook aan de kant van de gemeente een extra controle moet komen. Er wordt ook gewerkt aan de invoering van een Burgerportaal. In de toekomst logt een klant hierop in om zijn specificatie in te zien.

 

Geen schade bekend

Voor zover bij de gemeente bekend is, hebben mensen geen schade ondervonden van het datalek. De gemeente vertrouwt erop dat de 85 mensen die de gegevens van één ander persoon hebben ontvangen hier vertrouwelijk mee omgaan en gehoor geven aan de vraag om deze gegevens te vernietigen.
Met de gelekte gegevens kan mogelijk identiteitsfraude worden gepleegd, maar omdat wel bekend is wie de gegevens ontvangen heeft, kan dat ook eenvoudig opgespoord worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-