De Kidsclubs van Kern Kinderopvang zijn de eerste weken van de vakantie creatief bezig geweest met het thema ‘oudheid’: wat is nou eigenlijk een fossiel? En hoe bouw je het Pantheon of de Romeinse brug na? Met name door het gebruik van klei zijn de mooiste kunstwerken tot leven gewekt.

terug naar de middeleeuwen kidsclubWat past er nog meer bij de middeleeuwen? Draken! De kinderen van de KIDSclub hebben hun tekenskills ingezet om gave draken te maken. En bij draken hoort natuurlijk vuur: vuurkorf aan en een brood erboven roosteren, lekker. En, hoe spannend, met pijl en boog schieten. “Eerst mochten de kinderen oefenen op voorwerpen. Nadat ze dit onder de knie hadden, werden ze zelf het doelwit! Dat is nog best lastig: wegduiken voor andere pijlen en zelf schieten. Een leuke nieuwe ervaring voor iedereen!”, vertelt Leonie van Dijk, adjunct locatiemanager bij Kern.

Op pad naar een echt kasteel

Als klap op de vuurpijl stond een uitstapje naar Slot Loevestein op het programma. Sinds eind juli op de werelderfgoedlijst van Unesco. En terecht: een echt kasteel met soldatendorp waar je de geschiedenis herleeft. De kinderen kregen een rondleiding en zochten actief tijdens de speurtocht, wat een middeleeuwse beleving.

Nog niet klaar

Het vakantieprogramma ‘Van wiel tot wifi’ gaat nog drie weken door. “We gaan er met de KIDSclub-kinderen nog een mooie zomer van maken, met veel activiteiten. We hebben tenslotte nog drie weken en zijn nog niet bij de ontdekking van de wifi aangekomen…”, zegt Leonie.

Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-