thrillerfestivalMaar liefst 100 (inter)nationale thrillers zijn er aangedragen voor de MAX Zilveren Vleermuis, voor de Beste Thriller van het Jaar. Daarnaast zijn er op dit moment 46 (inter)nationale auteurs voorgedragen voor de MAX Gouden Vleermuis en 28 (inter) nationale thrillers voor de MAX Bronzen Vleermuis.

Een mega kluif voor de juryleden die al maanden lang bezig zijn met het lezen en beoordelen. “Inderdaad heel veel (lees)werk en veel georganiseer en geregel, maar we doen het graag en zijn blij dat auteurs en uitgevers zo massaal en enthousiast hebben gereageerd in dit ook voor hen lastige jaar” aldus juryvoorzitter Cees van Rhienen. Op 10 september aanstaande staat de vaststelling van de 3 longlists op de planning, waarna op 1 oktober de shortlists bekend zullen worden gemaakt voor de drie gewilde onderscheidingen.

2020 10 25 Thrillerfestival 2020 239Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober aanstaande staat de 13e editie van het Nederlands Thrillerfestival gepland. Met als openingsmanifestatie het Boekenfestival in het Stadstheater Zoetermeer op zondag 24 oktober. Op die dag worden de uiteindelijke winnaars van de 3 Vleermuizen bekend gemaakt. Omroep MAX directeur Jan Slagter zal de namen bekendmaken en de prijzen overhandigen. Of dit alleen voor genodigden of toch voor een breder publiek toegankelijk zal zijn, hangt af van de maatregelen en wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Zie www.nederlandsthrillerfestival.nl voor meer informatie.      

 

-advertenties-

-goede doel-