biljardHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week:Samen eruit.

 

Deze week onaangenaam verrast door het bericht dat het wijkcentrum ‘De Vlieger’ moet sluiten. Dat roept nogal wat vraagtekens op, gelukkig ook bij sommige raadsleden. Gebruikers van het centrum voelen zich niet gehoord en in de steek gelaten. De bridgeclub heeft nog met alle kaarten op tafel geprobeerd om sluiting te voorkomen. Maar die inzet heeft InZet niet anders doen besluiten. Het lijkt voor hen een verloren slag. Waar moeten die bridgers dan hun kaarten voortaan drooghouden? Zoek het maar uit als de voorgestelde oplossing in praktijk geen oplossing blijkt te zijn. Je kunt het ouderenbeleid noemen, welzijn lijkt me een verkeerde term in dit geval, door deze club te stimuleren zelf na te laten denken over hoe de rollator veilig de bus in te krijgen om in een ander wijkcentrum ver uit de buurt toch een kaartje te kunnen leggen. En daarbij: die rollator zal ook nog terug moeten. Dan de biljartclub. Daar begrijp ik echt geen bal van. Ouderen die goed een keu kunnen vasthouden en nog geen enkele behoefte hebben om met een wandelstok te spelen, kun je niet wegzetten aan een tafelbiljartje.

Die spelen uiteraard op een grote professionele tafel. Geen plaats voor op de voorgestelde nieuwe locatie. En erger, niet eens een suggestie hoe dit op te lossen.
Beste biljarter, jeu de boules dan maar, lekker buiten, koude frisse lucht is goed voor het welzijn.

Maar ja, eerst een plek uiteraard. Ik kan me nog goed herinneren dat de eenzame ouderen specifieke aandacht zouden krijgen in het toekomstig beleid van hoe komt Zoetermeer de coronacrisis uit. Daar hoorde een yell bij. ‘Samen komen we eruit’. Maar zoals de kaarten nu liggen, krijgt het woordje ‘eruit’ wel een heel andere betekenis.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

Lees ook: Veel-vragen-over-sluiting-de-Vlieger

-advertenties-

-goede doel-