buurtcentrum Nathaliegang RokkeveenBuurtcentrum De Vlieger in Rokkeveen sluit begin september, de activiteiten zullen zoveel mogelijk worden overgenomen door het andere buurtcentrum in Rokkeveen, aan de Nathaliegang. Door de sluiting is veel onrust ontstaan onder de gebruikers van De Vlieger.


Het besluit om buurtcentrum De Vlieger in Rokkeveen te sluiten is eind juni genomen, op dat moment zijn ook de gebruikers van de locatie geïnformeerd. Lenny Althof, directeur Palet Welzijn: “InZet heeft van de gemeente de opdracht gekregen om meer integraal te gaan werken. Onderdeel hiervan is onder andere dat inZet 6 centrale inlooppunten moet realiseren. Het budget van inZet is daarop afgestemd. De inlooplocatie in de wijk Rokkeveen is aan de Nathaliegang 79.”
Er is bij inZet dus geen budget om in Rokkeveen twee locaties te hebben. De Vlieger is sinds het begin van de negentiger jaren al in gebruik als welzijnslocatie en is populair bij vooral veel oudere gebruikers. Zij zullen vanaf september naar de de andere locatie in Rokkeveen, aan de Nathaliegang, moeten voor hun activiteiten.
Voor een groot deel van de activiteiten van De Vlieger geldt dat deze zijn overgenomen door de inZet locatie Nathaliegang. De biljartactiviteit kan niet worden overgenomen, er is geen plaats voor een biljarttafel op de locatie Nathaliegang. Lenny Althof: “Voor deze activiteit zoeken we nog naar een alternatief.”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-