20210728 25780In Winkelcentrum Buytenwegh kregen veel winkels maandagmiddag te maken met flinke wateroverlast. Tijdens de stortbui maandagmiddag kwam in korte tijd zo veel water naar beneden dat lekkages ontstonden, vooral via het dak. Alle winkels kunnen gelukkig weer open.

De Terre des Hommes winkel kreeg te maken met wateroverlast via het plafond, langs de plafondplaten kwam het water naar beneden. "Het water liep helemaal tot achterin de winkel", zo vertelt een medewerkster van de winkel, "toen we het hoorden zijn we gauw met een aantal vrijwilligers gauw gaan dweilen en opruimen." De schade aan het plafond is groot, maar verder werden geen uitgestalde producten nat door het binnenstromende water.

 20210728 25786  20210728 25790

 

Spoedtest, die in een groot pand zit tegenover de Terre des Hommes, kreeg ook te maken met schade via het plafond. De lekkage ontstond hier achterin het pand en kwam via de galerij boven de winkel. Iets verderop kampt Cafearia Buytenwegh ook met waterschade en kapotte plafondplaten.

Ook op het Kentgensplein liepen de winkels waterschade op. Onder andere de Zeeman en het Kruidvat kregen te maken met de overlast van water dat door de plafondplaten naar beneden stroomde. Bij het Kruidvat moesten maandagmiddag de klanten tijdens de bui en winkel verlaten omdat het water door het plafond naar binnen stroomde. De filiaalmanager van het Kruidvat vertelt: "We hebben veel schade en moesten veel producten weggooien. Maar gelukkig is Kruidvat goed verzekerd en hebben we meteen nieuwe bestellingen geplaatst om de verloren gegane producten te vervangen."

 

-advertenties-

-goede doel-