stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert weer leuke en informatieve wandelingen door Zoetermeer. Op zaterdagochtend in de zomervakantie zijn er weer verschillende wandelingen, bijvoorbeeld door het Stadshart, Seghwaert of het Dorp.

 

Kunstroute Stadshart

Zaterdagochtend 24 juli start de Kunstroute Stadshart om 9.45 uur bij Museum De Voorde, Zuidwaarts 2. Laat u verbazen en verrassen hoeveel openbare kunstwerken in en om het centrum van onze stad staan. Waarschijnlijk bent u er al vaak langsgekomen zonder het te zien. De Stadsgids leidt u er langs en weet alle details.

 

Wijkwandeling Zoetermeer Zegwaert

Op zaterdagochtend 31 juli kunt u meewandelen met de wijkwandeling Zoetermeer Zegwaert. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze stad, moet deze wandeling meemaken. Tot 1932 waren Zoetermeer en Zegwaard twee buurdorpen, die wel al veel samen deden. Maar er waren ook grote verschillen, o.a. in geloof, rijkdom, etc. De gids vertelt u de details aan de hand van de markante gebouwen. Verzamelen vanaf 9.45 uur bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer, Dorpsstraat 132, vertrek om 10.00 uur.

 

Wijkwandeling Floriade Rokkeveen

Deze wandeling op zaterdag 7 augustus gaat langs de pareltjes van de Floriade 1992. Weliswaar is een groot deel van het terrein bebouwd, maar er zijn nog mooie onderdelen bewaard gebleven, zoals het Rosarium (recent vernieuwd) en de Floraplas met haar fotogenieke boomeilandjes.
Ook de architectuur van de bebouwing komt aan bod. Een hoogtepunt van deze wandeling is een kijkje binnen in de watertoren ”De 10 Gemeenten”. De wandeling start om 10.00 uur.

 

Kosten van de wandelingen zijn € 5,00 per persoon, incl. kopje koffie/thee na afloop. Aanmelden en reserveren kan via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen

-advertenties-

-goede doel-