terras JJMHJJMusicHouse in het Van Tuyllpark moet op last van de gemeente stoppen met de optredens op het terras bij ‘Live op’t terras’. Aad van Jole: “Volgens de gemeente zijn wij horeca, dan mogen optredens niet. Bij cultuur kan het wel. Wij zijn een culturele instelling, maar mogen toch geen optredens.”

Van Jole begrijpt er niets meer van, binnen zou hij wél een optreden mogen hebben, maar buiten op het terras waar veel meer ruimte is, mag dit niet. Ook al houdt hij zich aan alle maatregelen zoals 1,5 meter afstand en vaste zitplaatsen.
Het komt allemaal door het verschil tussen ‘horeca’ en ‘culturele instelling’. Sinds de verscherping van de maatregelen op 10 juli mag horeca geen entertainment meer hebben, live optredens zijn hier verboden. Bij culturele locaties zijn optredens wel toegestaan volgens de Rijksoverheid.

JJMusicHouse heeft de komende zondagen ‘Live op’t terras’ gecanceld, met teleurgestelde bezoekers tot gevolg. Aad van Jole: “Mensen waren net blij dat er weer iets mocht, dat ze weer konden genieten van muziek. Deze maatregelen zijn gewoon niet te begrijpen!”
Komende zondagen is het terras van JJMusicHouse wel geopend, maar zonder live muziek.


Juridische spagaat

De gemeente Zoetermeer kan zich de frustratie goed voorstellen, maar is zelf ook gebonden aan de maatregelen die de overheid oplegt. “Wij moeten natuurlijk de maatregelen uitvoeren die op zo’n persconferentie genoemd worden, maar kunnen pas ná de persconferentie starten met het uitzoeken wat daar de consequenties precies van zijn. Dan gaan de juridische adviseurs van de gemeente aan de slag om duidelijk te krijgen wat er nu precies wel en niet mag. We proberen echt mee te denken met de ondernemers, maar kunnen niet om de regels heen!”

Volgens de gemeente valt het terrasdeel van JJMusicHouse onder de horecaregels, het gedeelte binnen is culturele instelling. Een terras bij een culturele instelling valt onder dezelfde regels van de tijdelijke regelgeving omtrent COVID-19 voor eet- en drinkgelegenheden. Onder deze horecaregels zijn optredens niet toegestaan tot en met 13 augustus, daarna wordt opnieuw bekeken wat de maatregelen dan zijn.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-