Wethouder Jan Iedema reikte vijfendertig voorleesdiploma's uit aan gezinnen die mee hebben gedaan aan de VoorleesExpress. Twintig weken is er voorgelezen in deze gezinnen.

Diplomas VoorleesExpress juli 2021 fotograaf Petra van der BijlVoorlezen heeft veel voordelen. Naast plezier en 'even een momentje met je kind', helpt het ook bij het leren van de taal. Kinderen die vaak worden voorgelezen hebben bewezen een grotere woordschat dan kinderen die het zonder voorlezen moeten stellen.

De VoorleesExpress heeft vijfendertig gezinnen ruim een maand begeleid om het voorlezen te stimuleren. Vrijwilligers zijn regelmatig bij de gezinnen geweest om voor te lezen en om ouders en kind te laten ervaren hoe leuk het voorlezen is.

Voorleesdiploma's

De gezinnen kunnen nu zelfstandig met voorlezen verder gaan en daarom kregen zij een voorleesdiploma uit handen van wethouder Jan Iedema. "Lekker tegen je ouder aanhangen en meekijken in het boek als er voorgelezen wordt. Of eerst ingestopt worden en dan nog een verhaaltje voorgelezen krijgen, dat gun je elk kind," zegt de wethouder. 

Op deze feestelijke uitreiking op Speelboerderij Het Buitenbeest was er voor elk gezin een prentenboek en verschillende leuke activiteiten, zoals een woordenspeurtocht.

Foto: Petra van der Bijl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-