In de serie ‘Nostalgisch Zoetermeer’ wordt een oude foto uit de stad herleid en op dezelfde locatie opnieuw gemaakt. Zoetermeerder Daniël van Beek liet beide afbeeldingen samensmelten tot één geheel, deze is aangevuld met gevonden achtergrondinformatie.
H0416 KoetsLeidsewallej DSC 4646
Bert Mulder rijdt op deze foto met paard en bakkerswagen op de Leidsewallen, ter hoogte van café het Bonte Paard. De bakkerswagen is van bakkerij Hekker. Op de achtergrond is nog het voormalige haventje van Zoetermeer te zien. In Zoetermeer waren aan de Stationsstraat, de Voorweg, de Zegwaartseweg en de Leidsewallen tuinbouwbedrijven te vinden. In de verwarmde kassen, die toen warenhuizen werden genoemd, werd sla, komkommers en vooral tomaten verbouwd. Ook werd er groente buiten in de volle grond verbouwd. De groenten werden per schuit naar de haven vervoerd en vervolgens ging het met vrachtwagens naar de veiling.

Schermafbeelding 2021 07 14 om 14.44.13 H0416


Fotobewerking: Daniël van Beek
Tekst: Sacha van Vlaardingen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-