20210709 25102De nieuwbouw van IKC Meester Verwers in de wijk Seghwaert heeft het hoogste punt bereikt. De school zal volgens planning in mei volgend jaar overgaan naar het nieuwe schoolgebouw aan de Moerbeigaarde. Het hoogste punt werd gevierd met het hijsen van de vlaggen van de gemeente, OPOZ, Kern Kinderopvang en de bouwer Blanksma.

Eerder dit jaar startte de nieuwbouw van deze IKC. Het kind centrum biedt onderdak aan de openbare Montessori school Meester Verwers. Daarnaast komen er ook een speeltaalhuis, een buitenschoolse opvang en een Meerpunt ruimte waar men terecht kan voor advies over onder andere opvoeding. Een speciaal punt op de school wordt de terrastuin op de eerste verdieping. 

 20210709 25094 20210709 25098 

 

Margreet van Driel, wijkwethouder Seghwaert, hees samen met kinderen van de school de vlag op het hoogste punt van het gebouw. "Deze nieuwbouw wordt niet alleen een prachtig schoolgebouw, maar ook een waardevolle toevoeging aan de wijk, met vele partners die hier gaan samenwerken."

Nancy Liepert, directeur: "Het gebouw biedt ons ruime mogelijkheden om te groeien, maar nu hebben we wat extra ruimte voor bijvoorbeeld een extra technieklokaal. En de school is helemaal voorbereid op moderne werkvormen met onder andere leerpleinen."

 

 

Video: Jan de Bloois

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-