playgroundDe gemeente Zoetermeer gaat samen met de Krajicek Foundation de Krajicek Playground Meerzicht opknappen. De Playground in de wijk Meerzicht is één van de tien Playgrounds door heel Nederland, die uitgekozen is voor een upgrade. 

Dankzij een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij kan de Krajicek Foundation tien bestaande RKF-Playgrounds (sportvelden) door heel Nederland aantrekkelijker, interactiever en duurzamer inrichten. Vorig jaar konden gemeenten een Playground in hun gemeente aanmelden voor zo’n upgrade door een projectvoorstel in te dienen. Uit alle aanmeldingen koos de Krajicek Foundation tien Playgrounds uit, waaronder de Playground in Meerzicht, het sportveld naast basisschool De Regenboog in de Bossenbuurt.

Wethouder Ingeborg Ter Laak (Sport en Verenigingen): “Ik ben super blij met deze prijs. Voor ons de kans om een mooi uitdagend sportveld te maken: voor de deur en gratis toegankelijk voor iedereen. Goede sportvelden of Playgrounds zijn belangrijk. Ze dagen jongeren uit om samen te spelen.” 

Samen met de buurt inrichten

De gemeente en de Krajicek Foundation gaan nu samen aan de slag om een ontwerp te maken voor de nieuwe Playground. Of de Playground straks bijvoorbeeld een interactieve voetbalmuur, een pannaveld, een urbandanceveld of een beweegbank krijgt, daarover gaat de gemeente in gesprek met omwonenden en gebruikers van de Playground. Tot 1 augustus kunnen zij alvast hun voorkeuren aangeven en suggesties delen via een vragenlijst via: doemee.zoetermeer.nl/playgroundmeerzicht

De upgrade zelf laat nog even op zich wachten. Volgens de planning wordt de Playground in het voorjaar van 2022 opnieuw ingericht.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-