MGL3034Groep 8 van IKC De Buytenkans in Buytenwegh kreeg van Fonds 1818 en het Stadstheater de kans om de eindmusical op te voeren in de grote zaal van het theater. Een mooie kans, want op deze manier konden de leerlingen wat meer bezoekers uitnodigen om te komen kijken.

De leerlingen van juf Anne-Marie en juf Ingrid oefenden al maanden voor de musical, maar steeds was onzeker hoeveel bezoekers er eigenlijk mochten komen kijken. Nada: “We hoorden 4 dagen van te voren dat er 4 bezoekers per leerling mochten komen in plaats van 2. Daar was ik wel heel blij mee, want ik heb een grote familie en het is heel moeilijk om dan uit te kiezen wie er mee mag!”

 6S7A8725  6S7A8839

 

De musical van groep 8 Buytenkans heet ‘Sabotage op het spoor’. Het is een dolkomisch verhaal over vrolijke vakantieplannen die ruw worden verstoord wanneer een trein strandt op een klein vervallen station in de bergen. Yasser, Nada en Anthony waren heel tevreden met hun rol. Yasser: “Ik speelde een heel grappige zwerver, dat paste goed bij mij want ik maak altijd grapjes!” Nada moest in het begin wel wennen aan haar rol, ze moest hierbij heel veel schreeuwen en boos zijn. Nada: “Het was in het begin heel erg buiten mijn comfort zone, zo ben ik normaal helemaal niet! Maar uiteindelijk ging het heel goed en was ik er wel blij mee.” Florence was van het groepje het minst blij met haar rol, zij speelde een moeder in het stuk.

 

  MGL3005   MGL3034

 

Spannend?

De leerlingen vonden het heel erg spannend om op te treden, maar het grote podium van het Stadstheater viel ook wel weer mee toen ze eenmaal begonnen waren. Nada: “Ik was al wel eerder in het Stadstheater geweest, dus ik kende het al een beetje! Toen we begonnen heb ik mezelf wel even geknepen om te bewijzen dat het geen droom was, maar ik had er vertrouwen in omdat we goed hadden geoefend en het ging best goed!”
Florence: “De musical duurden ongeveer een uur en kwartier, maar het leek veel korter!
Anthony: “De meeste stress had ik toen ik heel snel moest omkleden voor de volgende scène en de kleedkamer niet meteen kon vinden! Toen was ik wel aan het zweten, maar de scène ging uiteindelijk wel heel goed!”

 6S7A9074   MGL3178

Mooie afsluiting

De leerlingen waren het helemaal met elkaar eens dat het een mooie afsluiting was van hun basisschooltijd. Na afloop van de musical mochten de leerlingen één voor één op het podium hun certificaat van de basisschool tekenen.
Op de Buytenkans zelf heeft groep 8 nog de liedjes van de musical gezongen voor hun medeleerlingen.

Foto's door: Robbert de Groot en Theo van Houdt

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-