1A78368F 2870 4A46 B91C 80420D4E7DBDVeel drama, problemen, grapjes een beetje liefde en nog meer drama. Dat is hoe kinderen van groep 8 van IKC Stella Nova de musical omschrijven, die zij maandag 12 juli gaan opvoeren. Door stichting 1818 heeft de school de mogelijkheid gekregen de musical in het Stadstheater te laten plaatsvinden.

De musical die zich afspeelt op een camping in Spanje wordt door groep acht momenteel dagelijks geoefend, zodat alle 26 kinderen hun eigen rol, liedjes en gezamenlijke nummers goed kennen. Naast de opvoering in het theater speelt de groep de musical de vrijdag ervoor op school voor de oudere kinderen. Voor de lagere groepen zingen ze de liedjes uit de musical.
Een mooi extra oefen moment volgens de groep. Maandagmiddag gaan ze naar het theater waar ze een doorloop hebben en nog een generale repetitie.

 

Het theaterlicht

Het op kunnen voeren van de musical in het Stadstheater is best spannend, maar de groep is er erg enthousiast over. Vooral het hebben van veel speelruimte door het grote podium is een groot pluspunt. Naast dat de tweeling Anne-Fleur en Mark het professioneler vinden is het voor hen extra speciaal, hun grote broers verzorgen namelijk het licht die avond. Het theaterlicht vinden sommige kinderen heel fijn, E0D3E743 B740 4950 8055 18C635A20666vanaf het podium zie je het publiek minder goed wat hopelijk de spanning doet verminderen. Robinjo die in de musical een verwende rijke man speelt, vindt het vooral een mooie kans om te kijken of theater spelen iets voor je is. Mary hoopt vooral dat iedereen goed in zijn rol blijft, ook als ze even moeten wachten op het podium zonder tekst.

 

Gewoon gestoord

De musical waarvan de groep de naam niet wil verklappen was een van de drie musicals waaruit ze konden kiezen. Najma: ”Na het kijken van de trailers van alle drie werd er gestemd en kwam deze musical als winnaar uit de bus. Tobias, die de rol van irritant vervelend kind speelt, vindt vooral de grappen in deze musical beter dan in de andere twee. Mark koos in eerste instantie voor een andere musical, maar is nu erg blij met dit verhaal en zijn rol die in zijn top vijf stond. Lewis beschrijft de musical met één zin: “Het gaat over een camping waar iedereen wordt opgelicht.” Waarop Lucas hem aanvult met dat iedereen ‘gewoon gestoord’ is. Julia die in de musical iemand speelt met een bingo verslaving verwoordt het net even anders: “het is een camping met problemen, maar alles komt uiteindelijk goed.”

 

Verschrikkelijk is echt verschrikkelijk

24C8114C D001 4C71 A075 078D97790164Na het bepalen van de musical kregen de kinderen de kans om de musical te lezen en werd hij klassikaal doorgenomen. Iedereen mocht daarna een top vijf maken met welke rol zij het liefst zouden spelen. “Toen moest juf Manouk de grote puzzel in elkaar gaan zetten”, vertelt Bob, die verder niets wil verklappen over zijn rol in de musical. Juf Manouk lette buiten het wensenlijstje ook op welke rol het meest paste bij elke leerling. De meeste kinderen zijn erg blij met hun rol, al had Pien die ene zangsolo liever niet gedaan, buiten dat ze het spannend vindt is het liedje niet echt haar ding. Over het gezamenlijke liedje ‘verschrikkelijk’ is de groep het unaniem eens, die is ook echt verschrikkelijk.

Met enkele inspiratie plaatjes uit het musical-boekje maakten de kinderen zelf de achtergrond voor op het toneel. Anne-Fleur maakte de schetsen waarna Yasmine en Jacky aan de slag gingen met het verven. De achtergrond staat op wieltjes zodat deze snel gedraaid kunnen worden zodra dat nodig is.

Ondanks alle spanningen vooraf is de groep vooral heel blij dat de musical doorgaat en ze wat meer mensen mogen uitnodigen. Op kamp zijn ze gelukkig begin van het jaar al geweest. En ondanks alle corona maatregelen en op afstand moeten leren zijn ze als groep dichter naar elkaar gegroeid. Maandagavond is de kers op de taart, op dinsdag worden ze officieel uitgezwaaid op school en mogen ze gaan genieten van hun vakantie en de voorbereidingen voor de middelbare school.

 

Schermafbeelding 2021 07 06 om 18.43.57Korte inhoud

Carlos Olé runt samen met zijn vrouw Marloes een camping in Spanje. De zaken op de camping gaan echter niet zo goed. Wanneer de enige gasten, de familie Gajes, ook vertrekken, denkt Carlos de deuren voorgoed te moeten sluiten. Maar dan krijgt een bus vol vakantiegangers een klapband, precies voor de camping! Alle chique gasten in de bus waren op weg naar het resort van Carlos' arrogante broer Alejandro. Dat brengt Carlos op een idee. Wat als de gasten denken dat ze daar al zijn? Dan is zijn camping gered!
Als de familie Gajes ineens terugkomt en Alejandro samen met Gonzalo verhaal komt halen, dreigt Carlos' plan in het water te vallen. Of loopt het toch nog goed af?

Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-