Op de valreep sluit Trinko Keen zich aan bij het team van De Boer Taverzo. De voormalig nummer 18 van de wereld kwam tot op heden al een aantal keren in de Europa Cup en Champions League uit voor het team uit Zoetermeer.

Trinko KeenNadat Keen zijn pure topsportcarrière had ingewisseld voor het ondernemerschap heeft de Arnhemmer zichzelf nieuwe doelen gesteld. Keen daarover: “Als ondernemer heb ik veel baat bij de lessen die ik geleerd heb tijdens mijn topsportcarrière. Andersom leer ik als ondernemer ook weer bij en die combinatie kan ik overbrengen op de talenten van nu. Ook gebruik ik tafeltennis om zelf fit te blijven. Tafeltennissen, zo maar voor de lol lukt bij mij echter niet. Ik moet mezelf uitdagen en doelen stellen en daarom heb ik Ruud van Graafeiland gevraagd of ik dit jaar ook kan aanhaken bij het team van Taverzo in de eredivisie.”

 

Het team uit Zoetermeer hoefde niet lang na te denken over deze vraag. Weliswaar heeft het team dit jaar al de beschikking over zes andere spelers, al die spelers hebben meerdere internationale verplichtingen naast de competitie in Nederland. Teammanager Ruud van Graafeiland kijkt dan ook uit naar de hernieuwde samenwerking met Trinko Keen. Na een korte bel- en appronde met een aantal sleutelfiguren binnen het team was hij er snel uit met Keen. “Trinko en ikzelf sparren regelmatig over de sport, ondernemerschap, talentontwikkeling en de link tussen ondernemen en topsport. De komst van Trinko Keen maakt de planning voor ons wat eenvoudiger en is vooral voor onze jongere spelers Gabrielius Camara en Tom Closset een unieke kans om van zowel Vostes als Keen veel te leren”, aldus Van Graafeiland.

De Belg Yannick Vostes ziet ook andere voordelen met de komst van de ervaren Nederlander: “Ik kan me nog goed herinneren dat ik als jeugdspeler in dezelfde zaal mocht trainen als Trinko Keen en Danny Heister. Nu zijn we de ervaren mannen in dit team en wie weet kunnen we samen beslissend zijn met een links/rechts combinatie in het dubbelspel”

Fotograaf: Henk Hommes. (Op de foto Ruud van Graafeiland (L) en Trinko Keen (R)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-