Young Music Talent winnaar Xiaohan Zhou  Young Music Talent winnaar Aysana Heerdink
Young Music Talent winnaar Xiaohan Zhou Young Music Talent winnaar Aysana Heerdink


Tijdens de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners gingen in totaal zestien jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. Wethouder Robin Paalvast sprak de finalisten toe en reikte de prijs uit aan de twee jongste winnaars.


De vier winnaars zijn de 9-jarige Xiaohan Zhou op piano, 9-jarige Aysana Heerdink met zang, 14-jarige Dominique Drabbe op drums en 16-jarige Casper Bleichrodt op fagot.
De avond werd geopend door Raman Sandi (9) op gitaar en Eleonora Ceretto (9) op piano. Zij waren de winnaars van de aanmoedigingsprijs en mochten als prijs in de finale spelen. De zestien getalenteerde solisten, in vier verschillende categorieën, presenteerden zich aan de vakjury. De winnaars van dit jaar zijn Xiaohan Zhou op piano in de categorie unplugged t/m 10 jaar. Casper Bleichrodt op fagot in de categorie unplugged 11 t/m 21 jaar. Zangeres Aysana Heerdink won de categorie plugged t/m 10 jaar en Dominique Drabbe won op drums de categorie plugged 11 t/m 21 jaar. De twee jongste winnaars hebben een optreden op een groot podium in Zoetermeer gewonnen en de winnaars van de twee oudste categorieën een masterclass bij Codarts in Rotterdam.

 Young Music Talent winnaar Casper Bleichrodt  Young Music Talent winnaar Dominique Drabbe
 Young Music Talent winnaar Casper Bleichrodt  Young Music Talent winnaar Dominique Drabbe



Joep Annegarn, adjunct-directeur CKC & partners: “We zijn zo ontzettend blij en trots dat we ondanks alle uitdagingen deze wedstrijd samen met onze collega’s van MusicSoulHouse mochten organiseren voor jong talent. Wel hebben we door corona het concept op een aantal punten moeten aanpassen. Zo hebben we het wedstrijdonderdeel voor de groepen moeten uitstellen, omdat zij maandenlang niet samen konden repeteren. Hier gaan we zeker begin 2022 opvolging aan geven. Ook kon er bij de voorrondes helaas geen publiek aanwezig zijn en hebben we de finale live gestreamd omdat we beperkt publiek mochten ontvangen”.

-advertenties-

-goede doel-