Schermafbeelding 2021 06 23 om 14.57.59 copy

Guusje de Groot en familie in de startblokken voor de fietstocht. Guusje had speciaal haar prinsessen fietshelm op, zusje Jette ook met een prachtige helm op liet zich rijden.

Ikc Stella Nova heeft een familie fietstocht georganiseerd voor de leerlingen en hun familieleden. Dit als afsluiting van het 5- jarig jubileumjaar van de school. Wegens corona zijn er gedurende het jaar veel activiteiten niet doorgegaan, de fietstocht is een leuk alternatief.

De tocht die gereden werd op woensdagmiddag 23 juni startte vanuit de school. De leerlingen en familie konden zich vooraf opgeven voor een van de twee routes, een korte route van 7,5 kilometer en een langere route van 15 kilometer. De opkomst was enorm groot, ruim 200 fietsers gingen met versierde fietsen op pad. De korte route was voornamelijk bedoeld voor de jongere kinderen die graag zelf wilden fietsen. De school zorgde voor een pauzemoment halverwege de lange route, waar de fietsers konden genieten van een drankje en een versnapering. De locatie van de start van de fietsroute was goed uitgekozen, namelijk bij Toervereniging Zoetermeer 77 gevestigd in het Buytenpark, toepasselijker kon niet. De fietsclub voor zowel jeugd als volwassen stelde hun terrein graag ter beschikking voor zoveel enthousiaste fietsers.


Om alles goed en coronaproof en veilig te laten verlopen, startte elke groep op een apart tijdstip. Iedereen was precies op afgesproken tijd aanwezig waardoor de start en finish goed verliepen. Deelnemers kregen een routebeschrijving op papier mee, voor de fietsers die liever met een digitale route op pad ging was er een speciale app. Mirjam Heijns-De Jong, medewerker op school en betrokken bij de organisatie van de fietstocht: ”De fietstocht was een veilige, gezellige activiteit en een leuke afsluiting van dit jaar. We hebben veel feestelijke activiteiten moeten annuleren wegens corona. De fietstocht past ook nog eens goed bij ons certificaat gezonde school”.

De fietsers lieten na afloop weten genoten te hebben van de fietsroute die onder andere door het Westerpark, Buytenpark en over de Voorweg ging. Ook dedownload 1 school vond het een activiteit die voor herhaling vatbaar is. De leerlingen kregen bij terugkomst op school nog een klein presentje om het feestelijk af te sluiten.

Ikc Stella Nova gelegen aan het Willem-Alexander Plantsoen was vroeger de Prinses Beatrixschool. Vijf jaar geleden kreeg de school naast de nieuwe naam, een nieuw schoolgebouw, ook een andere manier van lesgeven, unitonderwijs. In de school bevindt zich ook de bijbehorende kinderopvang.

tempImageiaIfDu 39210618 51F3 4255 8A38 9E5423753570 copy copy      84AF94E6 ED7D 4D1F 848A F37A48EA8664 copy

Foto: Anna- Sofia met broertje Sepp ,mama Dorien en  papa Erwin.

Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-