keti kotiStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer herdenkt op vrijdag 2 juli 2021 de afschaffing van het slavernijverleden. Op die dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein.


De herdenking, Keti koti, ofwel ‘verbroken ketenen’, is beperkt bij te wonen, maar wordt ook live uitgezonden via Facebook.  Er is op locatie plaats voor 50 mensen, wie hierbij aanwezig wil zijn kan zich aanmelden per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De herdenking start om 15:30 uur.

 

De herdenking van 2020


Lezingen

In samenwerking met de bibliotheek Zoetermeer wordt een tweetal lezingen georganiseerd. Op donderdag 1 juli 19:30 uur is er een digitale lezing van Cynthia McLeod (vanuit Paramaribo). Deze lezing is voor iedereen toegankelijk via Zoom. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar. Je kunt een kaartje bestellen via www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/Keti-koti-lezing
Donderdag 8 juli houdt Brenda Stoter Boscolo, schrijfster van het boek ‘Het vergeten volk’, om 19:30 uur een lezing over moderne slavernij: De Yezidi’s. De lezing is in de commissiezaal van het Stadhuis van Zoetermeer.

Deze lezing wordt georganiseerd In samenwerking met de bibliotheek Zoetermeer en de stichting Global Human Rights Defence in Den Haag.
Aanmelden is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plaats voor 20 mensen en u ontvangt een bevestiging.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-