Gymworld_okt20_11Gymworld is nu bijna een jaar in gebruik, voor zover dit mogelijk was met de coronamaatregelen, en de samenwerking tussen de gebruikers loopt steeds beter. Wethouder Ter Laak geeft in een memo aan dat de sporthal goed gebruikt wordt en dat ook de horeca en winkel in de hal ingevuld wordt.


De horeca in Gymworld zal starten met het nieuwe sportseizoen, in september dit jaar. Ook voor de winkel is invulling gevonden, deze wordt gevuld door een van de bestaande gebruikers van Gymworld, Parcours Disciplines.


Samenwerking gymverenigingen

In eerste instantie was het de bedoeling dat de twee gymverenigingen in Gymworld, Pro Patria en CGV, zouden fuseren tot één vereniging. Deze fusie is niet gelukt, maar beide verenigingen zijn wel steeds meer gaan samenwerken. Zo komen de besturen elke drie weken bij elkaar om bestuurlijk zaken af te stemmen over lopende zaken en verbetering van toekomstige samenwerking. Ook worden de roosters op elkaar afgestemd en werken de verenigingen op bepaalde punten samen in een gezamenlijk aanbod, bijvoorbeeld bij Speelmeer en de Dansafdeling.
Komend seizoen willen Pro Patria en CGV ook activiteiten samen oppakken, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas of recreatie wedstrijden. Trainers kunnen elkaar vervangen bij bijvoorbeeld ziekte en doen gezamenlijk mee aan opleidingen.

Voorlopig blijft de exploitatie van de hal nog bij de gemeente, maar de gemeente staat er voor open om dit op termijn aan de verenigingen over te dragen.

-advertenties-

-goede doel-