20210614 24586

Wethouder Iedema trommelt volop mee met de ritmes

Prikkel in het Park, speciale activiteiten voor ouderen, is maandag 14 juni gestart met een djembé workshop. ‘Prikkel in het Park’ is een feestje voor de zintuigen, met leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen in juni, juli en augustus.

Wethouder Jan Iedema opende de eerste Prikkel in het Park bij de Bijdorplaan en trommelde ook even mee op de djembé. Iedema: “Heerlijk dat we weer zo bij elkaar kunnen komen en vooral onder een lekker zonnetje! Dat hebben we gemist de afgelopen tijd.”

20210614 24582   20210614 24583

 

20210614 24590Ouderen hebben, onder andere vanwege corona een lange, soms eenzame en prikkel loze periode achter de rug waarin ze vooral veel thuis zaten. Voor deze kwetsbare groep ouderen organiseert Palet Welzijn Prikkel in het Park, waarbij ze met een vaste groep aan de slag gaan met de verschillende zintuigen. Tijdens de activiteiten van Prikkel in het Park komen alle zes zintuigen aan bod; horen, zien, ruiken, proeven, voelen én de intuïtie. Zo gaan de deelnemers bijvoorbeeld een proeverij doen met producten van lokale ondernemers.
Het bleek in eerste instantie lastig om de ouderen weer ‘op de been’ te krijgen, door het lange thuis zitten en de vele waarschuwingen in verband met corona werden activiteiten geschuwd. Maar de ouderen die na enig overhalen toch kwamen, deden enthousiast mee met de djembé workshop en genoten met volle teugen van het samen buiten zijn.

-advertenties-

-goede doel-