image0 copy copyMet hulp van Eline heeft Burgemeester Bezuijen vrijdagmiddag 11 juni de nieuwe tuin van kinderverblijf Kombino officieel geopend. De tuin kreeg een hele make-over en een grote opknapbeurt waarbij uitdaging, spelen en natuur centraal staan. De kindjes gingen na het doorknippen van het lint, de tuin gelijk ontdekken.

De tuin van het kinderdagverblijf, gelegen aan de Meerzichtlaan, was na zeven jaar toe aan een grondige make-over. Waarbij vooral uitdaging voor de kinderen centraal moest staan. Directrice Malou Jonker-Louws: “Kombino biedt naast kinderopvang ook specialistische opvang voor kinderen met een zorgvraag. Daar zijn ook kinderen bij met motorische achterstand, een ander Schermafbeelding 2021 06 11 om 20.23.18belevingsniveau, daar hebben we zoveel mogelijk rekening mee gehouden bij het ontwerp." Naast een grotere zandspeelplek, werd de speelheuvel vernieuwd en kreeg deze een tunnel en trappetjes. Ook een heus insectenhotel mocht niet ontbreken met daarnaast beplanting om vlinders aan te trekken. Dit past goed bij het vlinderlogo van de opvang. Uiteraard zijn er ook schommels en een glijbaan te vinden in de tuin die speciaal met ballonnen was versierd.

De tuin krijgt binnenkort ook nog een heuse waterspeelplek. Helaas, was deze door leveringsproblemen door corona niet op tijd voor de opening. Extra bijzonder in de tuin zijn de buitenbedjes die voor de ramen van elke groep staan. Kindjes van ouders met een voorkeur van buiten slapen kunnen hierin heerlijk een dutje doen, terwijl de leidster ze goed in de gaten kan houden.

 

Buitenkeuken

Schermafbeelding 2021 06 11 om 20.14.40Stichting Biezonder die een warme band heeft met de kinderopvang verraste de directie, leidsters en de kinderen met een houten buitenkeuken. De Stichting is opgericht door Sylvia Wijdieks na het overlijden van haar dochtertje die ook een zorgvraag had en door Kombino werd opgevangen. ”Kombino was een warme plek voor zowel onze dochter als ons als gezin. Als stichting proberen we elk jaar iets leuks te doen voor de medewerkers, de opvangkindjes of de zorgouders. Dit jaar werd dit de buitenkeuken als aanvulling op de tuin”, vertelt Sylvia.



Lintjes doorknippen

Unknown copy copy copy copyHet was het eerste bezoek dat de burgemeester bracht aan de kinderopvang. Hij was onder de indruk van de tuin, de locatie en het concept van de kinderopvang. “Ik ben blij dat de versoepelingen het toelaten om weer plaatsen te bezoeken, met mensen te praten en lintjes door te mogen knippen samen met de kinderen”, vertelt de burgemeester. Hij is blij dat zijn agenda steeds voller wordt met leuke bezoeken, kennismakingen en het ontdekken van speciale ondernemingen zoals Kombino in de stad.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-