knaw onderwijs prijsStach Redeker, Noah Verkaik en Sander Vermeulen, VWO leerlingen bij het Erasmus College, hebben de KNAW Onderwijsprijs gewonnen voor hun profielwerkstuk. Het werkstuk, in het Profiel Natuur & Techniek, ging over ‘Mens versus machine’.

De drie jonge Zoetermeerders onderzochten voor hun profielwerkstuk of je een softwareprogramma kunt schrijven dat beter is in beleggingen dan een mens. De scholieren verdiepten zich in de beurshandel, doken in de wereld van de automatisering en sloegen aan het programmeren. Uiteindelijk lukte het om een programma te schrijven dat zelfstandig aandelen met rendement kan verhandelen. Al kon het nog niet op tegen menselijke handelaars, de leerlingen verwachten dat in de toekomst beurshandelaren concurrentie zullen ondervinden van artificiële intelligentie. Immers: ‘Als drie enthousiaste jongens en een computer een redelijk rendement kunnen behalen, wat zijn dan de mogelijkheden van een firma met duizend techneuten?’


knaw prijsDe jury koos het werkstuk van Stach, Noah en Sander als één van de 4 winnaars van de jaarlijkse KNAW Onderwijsprijs. De winnaars werden 8 juni bekend gemaakt. Quote jury: “Dit profielwerkstuk is op vrijwel alle fronten indrukwekkend. Er is een gedegen wiskundige basis gelegd onder een interessant actueel onderwerp en een diepe analyse van de theorie is gelinkt aan een stevig praktisch deel.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-