accordeon stelianEen actie voor een goede vervangende accordeon voor Stelian – de Mandelabrug-accordeonist – resulteerde binnen enkele dagen in een aanbod van maar liefst zeven accordeons uit Zoetermeer. Mooie instrumenten, maar soms al jaren niet meer bespeeld. En dat heeft geleid tot teleurstellingen.


De accordeon die Stelian eind vorige maand kreeg, staat er vandaag gedemonteerd bij. “Het binnenwerk is kwetsbaar”, zo vertelde Stelian aan Flip Bakker die de actie voor hem opzette. Na een spoedcursus accordeontechniek (uitleg door een accordeon-docent) begrijpt Flip het ook: “Voor elke toon van het instrument functioneert een fragiel ‘tongen-werk’, waarin ook leren onderdelen. Door verdroging en vervuiling (stof) kan verstopping optreden, waardoor het instrument vast loopt”. Het instrument is inmiddels aangeboden voor onderhoud en reparatie.


20210529 24464“Een dagje zonder, maar daarna zijn we samen op pad geweest”, vertelt Bakker. “We hebben twee aanbieders van accordeons bezocht. En de tweede was raak. Stelian mocht hem als tijdelijke vervanging meenemen, het ILOZ stond borg.” Maar de fles gaat net zolang te water totdat hij barst, en dat was dus ook het geval bij deze vervangende accordeon. Hetzelfde euvel: een vastgelopen accordeon en geen muziek meer.
Deze ervaringen rijker, besloot het ILOZ om nu te gaan voor een nieuwe accordeon. Eentje waarop Stelian zonder stress weer jaren vooruit kan. Eentje met meer mogelijkheden, eentje die ook beter past bij de muzikale capaciteiten van onze Mandelabrug-artiest. “Daarvoor is tenslotte ook ruim voldoende geld opgehaald”, zegt Bakker. En er resteert ook dan nog voldoende geld voor een aantal gesponsorde optredens in de stad.

“Er hebben zich inmiddels de eerste belangstellenden gemeld”, aldus Bakker “Maar er kan nog meer bij: scholen, organisaties, etc. kunnen zich nog melden, en ook muzikanten voor samenspel of jamsessies”. Info en opgave via 0624689649 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De order voor een nieuwe accordeon is inmiddels geplaatst, de levertijd is nog onbekend.

Lees ook: Stelian-maakt-weer-muziek

-advertenties-

-goede doel-