oh weidemolenDe openingstijden van stadsboerderij de Weidemolen kunnen niet verruimd worden. Omwonenden hadden hierom gevraagd, zodat ook de op dit terrein gelegen speelgelegenheid voor kinderen dan langer open zou kunnen blijven.

De speelplek kwam er na participatie rond het woningbouwplan Martin Luther Kinglaan. Op het terrein waar het woningproject King’s park komt, aan de Martin Luther Kinglaan, bevindt zich een pannakooi, een speelveldje en een pizza oven. De pannakooi en pizza oven worden verplaatst en bij de stadsboerderij is een nieuwe speelgelegenheid gerealiseerd. De Weidemolen sluit echter, ook in de zomer, om 17 uur en bewoners zouden graag ook na deze tijd gebruikmaken van de speelplek.

 

Niet mogelijk

Volgens wethouder Van Driel is het echter niet mogelijk om de Weidemolen langer open te houden, er is niet voldoende capaciteit bij de stadsboerderij aan medewerkers. Ook is het niet mogelijk om het toezicht op de speelplek over te dragen aan medewerkers van het op de Weidemolen aanwezige kinderdagverblijf. Aan het eind van de dag is er op het kinderdagverblijf maar één medewerker, die geen tijd heeft om toezicht te houden op de speelplek.
De speelplek toegankelijk maken na sluitingstijd kan ook niet, dit is onveilig voor de dieren op de boerderij en zorgt mogelijk voor meer vandalisme.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-