Afb Zoetermeer 2040Wethouder Iedema overhandigde de ontwerpvisie Zoetermeer 2040 aan de vicevoorzitter van de gemeenteraad. Deze visie schetst het toekomstbeeld van de stad en wordt op 14 juni besproken in de raad.

Wethouder Iedema: “De afgelopen tijd hebben we een intensief traject doorlopen. Er is onderzoek gedaan naar de staat van Zoetermeer en samen met de stad hebben we gesproken over onze toekomst. De grootste opgave is keuzes maken. Want als je iets nieuws wilt aanpakken, moet je wat anders loslaten. Deze visie is daarom niet het eindpunt, maar een nieuwe stap in het gezamenlijk vormgeven van de toekomst van Zoetermeer en het benutten van de kansen en uitdagingen die voor ons liggen.”

 

Omgevingsvisie

Als onderdeel van de omgevingswet dient elke gemeente een omgevingsvisie op te stellen. Deze visie beschrijft het gewenste toekomstperspectief voor de stad. Het gaat over de ruimtelijke, sociale en economische ontwikkelingen voor de langere termijn en de wijze waarop bestuur en samenleving aan deze toekomst van de stad gaan (samen)werken.
De visie gaat bijvoorbeeld over het verbeteren van de woonaantrekkelijkheid, het versterken van economische kracht en het aanpakken van de verschillen tussen wijken en buurten. In veel opzichten is het tijd is voor een andere koers.

De gemeenteraad moet de omgevingsvisie Zoetermeer 2040 nog vaststellen. De ontwerpvisie is aan de raad aangeboden ter besluitvorming en wordt tijdens de raadsvergadering op maandag 14 juni 2021 behandeld. De vergadering is online te volgen via een internetuitzending (https://www.zoetermeer.nl/bestuur).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-