Een hoogwaardig openbaar vervoer verbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam (ZoRo lijn) is al jaren een grote wens van Zoetermeer. Het college had dan ook bij het Groeifonds een aanvraag gedaan voor deze verbinding.


treinrailsHet kabinet heeft echter niet gekozen voor de ZoRo lijn in de eerste tranche van het Nationaal Groeifonds. Het plan is evenwel niet compleet van de baan, Zoetermeer maakt nog kans in de tweede tranche van het Groeifonds. Het college blijft proberen de ZoRo lijn alsnog binnen te slepen, zo valt te lezen in een Raadsmemo van burgemeester Bezuijen.
“Het Nationale Groeifonds is daarin niet de enige financieringsmogelijkheid”, zo stelt Bezuijen, maar het is nog onduidelijk waar overige financiering vandaan moet komen.

Het Groeifonds investeert ook in andere projecten waar Zoetermeer mogelijk een kans maakt op extra Rijkgeld, zoals Artificial Intelligence en een Leven Lang Ontwikkelen. De Artificial Intelligence past goed bij de Zoetermeerse economie, Zoetermeer huisvest aantal bedrijven die belangrijk zijn voor deze sector.

-advertenties-

-goede doel-