Press Books Maanstorm“Niemand zit hierop te wachten. En het is gewoonweg niet mogelijk in het Nederlands.” Dat waren de woorden die schrijver en verteller Tom Blok kreeg te horen toen hij begon aan zijn nieuwste project. Hij liet zich echter niet tegenhouden en komt nu met zijn nieuwe boek Maanstorm.

 

Tijdloze taal

Verhalen vertellen is tijdloos en volgens Tom ook taalloos. Al sinds mensenheugenis worden er verhalen, herinneringen, liederen en meer doorgegeven in elke denkbare taal. En toch zijn er zij die beweren dat het bekende rollenspel Dungeons & Dragons enkel in het Engels moet worden gespeeld en dat anders gewoonweg niet kan. Daar is Tom het mee eens als het gaat om de speltermen, maar niet als het gaat om het gebrachte verhaal. Zo begon zijn missie om de fantasievolle verhalen te zetten naar bruikbare boeken voor de Nederlandse vertellers van het rollenspel. Met zijn bedrijf Project Epos en in samenwerking met Uitgeverij De Vrije Jongen bracht hij 19 mei het eerste avontuur uit voor gebruik met het bekende rollenspel Dungeons & Dragons 5th edition.

 

Nederlands versus Engels

Book and Page Art New CoverEen van de grootste drijfveren voor het project waren de boze tongen die beweerden dat het bekende spel nooit in het Nederlands echt goed zou kunnen worden gespeeld. De redenen waarom volgens deze personen verschillen van een mindere beleving tot de knulligheid van onze taal. En toegegeven, zegt Tom zelf, het Engels klinkt vaak veel magischer dan het Nederlands, maar dat is ook maar een kwestie van wat je kent. Als een verteller namelijk gelooft in zijn eigen verhaal en zijn woorden zorgvuldig kiest ontstaat er altijd een unieke beleving, ongeacht de taal. Dat het kan in het Nederlands bewijst Tom immers zelf ook al vier jaar als verteller, en daarvoor als schrijver van Nederlandse fantasy boeken. Met het nieuwe boek Maanstorm borduurt hij hierop verder en wil hij grootse avonturen voor vertellers van elk niveau bereikbaar maken.

 

Maanstorm

In het avontuur van Maanstorm zullen vertellers samen met hun spelers zich een weg door het stoffige Midden-Oosterse stadje Padkust banen en uiteindelijk de wilde zee moeten overwinnen om aan te komen bij de magische maanstorm. Aan alle gemakken is gedacht en het boek staat boordevol extra achtergrond, handige tips en spraakmakende tekeningen om te zorgen dat het avontuur uitdagend en spannend blijft. Tevens zijn er nieuwe opties voor spelers te vinden zoals nieuwe mogelijkheden voor bepaalde karakters en interessante achtergronden om je eigen verhaal mee te beginnen.

 

Sterrenval

Eerder kwam het avontuur Sterrenval beschikbaar op de website van Project Epos. In dit eveneens Nederlandse verhaal wat dient als inleiding voor het grotere avontuur Maanstorm raken de spelers gevangen in de mysterieuze lange nacht. Enkel door een weg door dromen te vinden en samen te werken om het licht terug te brengen kan een snood plan worden voorkomen.

Klaar om jouw legende te beginnen?
Meer informatie over het avontuur Maanstorm valt te ontdekken op: www.projectepos.nl/maanstorm 

 

Geen flauw idee wat Dungeons & Dragons is? Bekijk het eerdere artikel op Zoetermeeractief:
Dobbelstenen-en-draken-bij-Buytenrode 

Tekst – Tom Blok – www.projectepos.nl 

-advertenties-

-goede doel-