2021.05.11 pilot peuters beeldend cultuurlijn 1De peuters van Kernkinderopvang en de Drie ballonnen doen mee aan een bijzondere workshopreeks, waarbij ze kennismaken met beeldende kunst. Samen met Cultuur en Techniek op school  zijn de kinderopvanglocaties aan de slag gegaan om de cultuur kennismaking voor peuters vorm te geven.

Deze week startte een groepje peuters van een locatie van Kern Kinderopvang met een pilot voor de workshopreeks beelden. Hierbij stond het kunstwerk ‘Oerbeest’ van kunstenaar Karel Appel centraal.

Oerbeest

“In deze reeks gaan kinderen op allerlei manieren met het schilderij ‘Oerbeest’ van Karel Appel aan de slag. Zo begint de eerste workshop met kijken en benoemen wat ze zien. Daarbij zijn er natuurlijk geen foute antwoorden”, vertelt Ellen Bavinck van CToS. “En net als Karel Appel gaan de kleine kunstenaars daarna aan het werk door een collage te maken met grote en kleine gekleurde vormen. Zo zijn er in totaal vier workshops waarin de kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen en kennismaken met het kijken naar en verwerken van kunst.”

 

Pilot

Eerder werd al een pilot gedraaid met de workshopreeks theater, nu is het dus de beurt aan beeldende kunst. “We zijn opnieuw blij met de positieve houding van de kinderopvangorganisaties. De workshops zijn zo ingericht dat de pedagogisch medewerker ze zelf kan geven. Er hoeft dus niemand van buiten te komen. Wel zo fijn in deze tijd”, zegt Ellen. “Voor de theaterreeks hebben we heel waardevolle feedback gehad. De peuters hebben met veel plezier meegedaan. We hopen dat ook bij deze reeks de kinderen weer enthousiast meedoen.”
De doelstelling is om ieder kind een vorm van Cultuureducatie aan te kunnen bieden. Waarbij het  belangrijk hoe de kinderen het ervaren. Bij de peuters draait het allemaal om plezier, spelen en ontdekken. Zij maken in deze lessen op een heel ongedwongen manier kennis met cultuur.

Meer weten over Cultuur en Techniek op School? Bezoek de website www.cultuurentechniekopschool.nl.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-