lancering website EenzaaamheidDe community Zoetermeer tegen Eenzaamheid heeft donderdag 20 mei in een online vergadering de nieuwe website van de community gelanceerd. De website is in de eerste plaats bedoeld voor de deelnemers aan de community,  maar ook Zoetermeerders kunnen er informatie vinden over de aanpak van eenzaamheid.

De community Zoetermeer tegen Eenzaamheid bestaat uit een groep enthousiaste Zoetermeerders, professionals van verschillende organisaties en vrijwilligers, die zich samen inzetten om de eenzaamheid in de stad te bestrijden. Tijdens de 7e bijeenkomst van de community, alweer de 4e die online plaats vond, werden de laatste activiteiten en nieuwtjes besproken en de website gelanceerd.

De Community tegen Eenzaamheid heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Ondanks de coronamaatregelen hebben de leden allerlei initiatieven opgezet om eenzame inwoners bij te staan. Van Borrelbox tot bingo en van soep uitdelen aan eenzame ouderen tot jongerennetwerken.

Voor de lancering van de website maakte de videoploeg van Zoetermeer Actief een video waarin verschillende deelnemers van de community en wethouder ter Laak de website introduceren.

 

 

Website

Voor het realiseren van de website hebben studenten van de Haagse Hoge School een onderzoek uitgevoerd. De website is in eerste instantie bedoeld voor de leden van de community, die elkaar dankzij de website snel en makkelijk kunnen vinden. Er staat al een smoelenboek op van de deelnemers uit de verschillende organisaties, maar ook vele activiteiten zijn er te vinden.

Zo kan iemand direct doorklikken naar 'Hoe signaleer ik eenzaamheid' of 'Ik ken iemand die eenzaam is, hoe kan ik helpen?'.  De website wordt gevuld door de leden van de community, met tips, nieuws en activiteiten.

De website is hier te vinden: zoetermeertegeneenzaamheid.nl

Video: productie Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-