slechtvalkjong 2021slechtvalk jong geraaptVlieglessen nemen is niet voor iedereen weggelegd. Ook vogels hebben soms moeite met het volbrengen van de eerste vlieglessen. Het slechtvalk jong uit het nest op de Kroon, de voormalige Stadhuistoren, zakte voor zijn eerste vliegexamen en moest geholpen worden om weer veilig het nest te bereiken.


Het jonge slechtvalk mannetje vertrok donderdag rond 11 uur voor zijn eerste vlucht. Helaas was de vlucht van korte duur, bezorgde bewoners zetten snel een zoekactie op en vonden het slechtvalk jong gezond en in levende lijve op een balkon aan de overkant. Later in de middag probeerde het jong vanaf het balkon weer het nest op de toren te bereiken, maar stortte hierbij neer op een nabijgelegen stoep.

De Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer werd gewaarschuwd en spoedde zich naar de plaats van het ongeval. De geschrokken brokkenpiloot werd gevangen en voorzichtig teruggeplaatst op de toren. De Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer hebben een voorlopig vliegverbod ingesteld voor het jong en zijn broertje en zusje, maar staan klaar als de jongelingen zich hier niet aan houden.

 


Nog even ter herinnering, er loopt nog een ontwerpwedstrijd van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer voor het mooiste vliegbrevet. Het ontwerp stuur je voor 1 juni aanstaande naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt van ons een exclusief boek over deze vogels.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

Foto: Wouter Parent

-advertenties-

-goede doel-