Logo Oosterfaantje 300x156 copyNa een jarenlange zoektocht mocht stichting Oosterfaantje dinsdagochtend de sleutels van hun nieuwe pand in ontvangst nemen. Het pand aan de Wattstraat is van alle gemakken voorzien en heeft voldoende ruimte om alle activiteiten van de stichting te kunnen huisvesten.

Voorzitster Trijntje van de stichting kondigde maandag op social media aan dat er iets groots ging gebeuren. Dinsdag werd door een filmpje met een rondleiding duidelijk: de stichting heeft een nieuwe eigen ruimte. Trijntje: ”Het lijkt allemaal nog zo onwerkelijk na al die jaren, hopen, zoeken en praten om nu deze eigen prachtige ruimte te kunnen huren. Het pand heeft twee verdiepingen, twee laaddeuren, een toilet en keuken, al onze wensen zijn daarmee in vervulling gegaan.”


De stichting is dinsdagmiddag gelijk aan de slag gegaan om het pand schoon te maken, zodat al hun spullen er zo snel mogelijk in kunnen. Het is de bedoeling om vanaf 1 juni de voedselpakketten vanuit het pand uit te delen. De stichting zat hiervoor in een kelderruimte aan het Zalkerbos, maar deze werd door alle donaties die Oosterfaantje ontvangt te klein. ”Met hemelvaart kregen we zo’n grote donatie van een bedrijf dat we ruimte ter beschikking kregen van More Storage omdat we het anders niet kwijt konden. Aangezien we steeds vaker grote donaties krijgen, moest er nu iets gebeuren”, vertelt Trijntje.

De stichting voorziet ruim 600 gezinnen in Zoetermeer van voedselpakketten. Voor sommige pakketten vragen zij een kleine bijdrage.WhatsApp Image 2021 02 02 at 09.52.24 Door de grote levensmiddelen donaties konden ze ook steunpakketten aanbieden aan niet-leden. Met de opbrengst van de steunpakketten kan de stichting de huur van het pand nu betalen.

De stichting begon jaren geleden in een gemeenteruimte met het ondersteunen van mensen die door omstandigheden niet rond konden komen. Daarnaast organiseerden ze veel activiteiten voor de jeugd in de wijk. Toen de gemeente de ruimte voor andere doeleinde ging gebruiken begon het gezin van Trijntje de pakketten vanuit huis uit te delen. In de loop van de jaren werd het aantal leden steeds groter en kon het gezin de spullen haast niet meer kwijt, waarop ook het huis van haar zoon als locatie dienst ging doen.

“Bedrijven klopten bij ons aan omdat ze levensmiddelen wilden doneren, de hoeveelheden waren zo groot, dat in huis opslaan niet meer paste. Na een oproep in de media kregen wij een tijdelijke ruimte in een flat aan het Zalkerbos maar ook die werd te klein”, legt Trijntje uit.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-