nieuwe indelingVanaf donderdag 20 mei opent Bibliotheek Forum Zoetermeer haar deuren weer voor bezoekers. Door de versoepelingen van de coronaregels is het weer mogelijk om boeken en andere materialen uit te zoeken en te lenen. Ook zijn er weer kleine bijeenkomsten en andere initiatieven mogelijk.


De afgelopen maanden is Bibliotheek Forum Zoetermeer dicht geweest voor publiek. Deze tijd is goed gebruikt om de herinrichting, die nodig was door bezuinigingen, door te voeren. Dat betekent dat de bibliotheek er anders uitziet dan voorheen. Het grootste verschil is dat de bibliotheek nu gebruik maakt van verdieping 1, 2 en 2A, en niet meer van de beneden verdieping. In nieuwe bewegwijzering worden kleuren gebruikt om de collectie aan te duiden. Zo staat oranje voor volwassenen, geel voor jeugd, rood voor young adults en groen voor het Digi-Taalhuis. In de bibliotheek zijn plattegronden beschikbaar om iedereen wegwijs te maken.

 

Bezoekers kunnen door de opening van Bibliotheek Forum Zoetermeer zelf weer alle materialen uitzoeken en hoeven geen gebruik meer te maken van de afhaalservice. Deze vervalt dan ook vanaf 20 mei. Voor de kwetsbare Zoetermeerders blijft de bezorgservice voorlopig nog gehandhaafd. Ook zijn de wijkbibliotheken Rokkeveen en Oosterheem vanaf vrijdag 21 mei weer geopend. Natuurlijk moet er in alle vestigingen nog wel rekening gehouden worden met de coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en gebruik van een mandje.
De openingstijden van de Forum vestiging zijn tot 1 juli elke maandag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00. De openingstijden van de wijkbibliotheken zijn niet gewijzigd.

Het is vanaf 20 mei ook weer mogelijk om geleende boeken in te leveren. Dit kan tot vier weken na opening kosteloos. Om drukte te voorkomen, worden leners verzocht de boeken niet direct bij de opening in te leveren. De boetevrije periode is ingesteld om spreiding te stimuleren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-